100%

Gotländskt kött

I säsong

Upptäck smaken av fårkött

Fårköttet är mört, saftigt och lätt att tillaga. Precis som lammkött blir det gott både på grillen och i ugnen. Här hittar du våra jättegoda recept med rekommenderade innertemperaturer. 

Innertemperatur och tillagning  

Fårkött tillagar du aningen längre tid än lamm och får då ett kött där smaken träder fram tydligare och med fler toner. Ädla delar som stek, filé och entrecôte blir bäst med följande innertemperaturer:

Rare 55°C

Medium 60-65°C

Well done 70°C

Fårfärs ska genomstekas för bästa smak och textur.

Längre bete gör fårkött smakrikt

Våra får och lamm betar friskt gräs på Gotlands ört- och kalkrika marker. När du väljer fårkött väljer du ett kött som är mognare eftersom fåret helt enkelt betat lite längre. Du äter kött som är i säsong och eftersom smaken är mognare och mustigare tycker vi att det räcker längre! 

Får får lamm

Visste du att på Gotland säger man inte får? Här heter det lamm och lammunge. Kanske för att smaken på det vuxna lammet också är saftigt, mört och lätt att tillaga. Är du också förvirrad över skillnaden på får och lamm? Lugn, vi gotlänningar har svaret:

”Lamm får ei tacka bagge”.