100%
GOTLÄNDSKT KÖTT

Kontakt

Välkomna att kontakta oss!

Här hittar du alla uppgifter du behöver för att komma i kontakt med oss på Smak av Gotland. Tveka inte att höra av dig om du har frågor, funderingar eller bara är lite nyfiken. Kika gärna in på våra sociala medier så länge!

Vita kor i ett härligt sommarljus kollar in i kameran

Hitta oss!

I snart 40 år har Svenskt Butikskött satt en ära i att erbjuda ett riktigt gott och bra kött. För det är skillnad på kött och kött. Vi är i grunden ett familjeägt företag som ända sedan starten arbetat för att driva utvecklingen inom branschen. Det är därför helt naturligt att mycket av vårt fokus idag ligger på de lokala uppfödarna, köttrasdjur och ekologiskt kött. Idag levererar vi produkter under varumärket Smak av Gotland och är huvudleverantör av kravmärkt kött till kedjornas egna varumärken.

ADRESS

Protos AB
Armégatan 40
121 71 Solna

TELEFONNUMMER

08-546 810 00

Följ oss för inspiration & smakglädje​

Torsdagslyx med gyros! 🌯️Till 4 personer ️-800 g fläskkarré-4 st pitabröd-ca 6 dl fint strimlad rödkål-3 st strimlad salladslök-1 st citron-Salt-5 st tomater-1 st silverlök-2 st krukor persiljaMarinad-2 msk oregano-2 msk spiskummin-2 msk rosmarin-2 msk lökpulver-2 msk paprikapulver-2 msk rökt paprikapulver-2 msk råsocker-2 msk sambal-1 st riven vitlök-1 msk salt-1/2 - 1 st pressad citron-3,5 - 4 dl neutral oljaSås-3 dl smetana-3 dl majonnäs-1 st riven vitlök-2 tsk sambal-2 msk oregano-2-4 msk paprikapulver-3-6 msk fanta (med socker)-SaltBlanda alla ingredienser till marinaden i en plastpåse och massera så allt blandas. Lägg i köttet och massera köttet genom påsen så allt blandas ordentligt. Förvara i kyl minst 2 h, gärna över natten.Skär fläskkarrén i supertunna skivor. Enklast är det om du fryser karrén 30 min innan du skär.Blanda alla ingredienser till kebabsåsen. Smaka av med salt.Strimla rödkål och salladslök fint och lägg i en bunke. Pressa över citron och smaka av med salt.Skär tomaterna i små kuber och lägg i en skål. Tillsätt hackad silverlök och hackad persilja. Låt stå i kyl till servering.Stek köttet i torr panna på hög värme lite i taget. Eftersom det är socker i bränner köttet ganska lätt så vänd runt köttet då och då tills det fått fin färg.Stryk lite vatten på brödet och lägg in i ugnen på 180 C tills de blivit mjuka och fina. Fyll brödet med sås i botten, rödkålssalladen, köttet, mer sås och toppa med tomatsalladen.Smaklig måltid!

Helgens middag? Grillad picanha med krämig kantarellrisotto och tryffelsmör 🥩⁣⁣Till 2 personer ️⁣-400 g picanha⁣-2 nävar risottoris⁣-2 st schalottenlökar⁣-1 st zucchini⁣-1 st vitlöksklyfta⁣-1,5 dl vitt vin⁣-2 dl kycklingbuljong (från tärning)
-2 dl svamp/ kantarellbuljong (från tärning)
-2 nävar kantareller⁣-1 dl riven parmesan⁣-50 g smör⁣-Tryffelsalt⁣-Tryffelolja⁣-Svartpeppar⁣-Salladslök⁣-Smör⁣⁣Skär zucchini tunt med kniv eller mandolin så du får långa breda remsor, ca 10 cm långa. Spara hälften och ta hälften till nästa moment.⁣⁣Skär lök, vitlök och hälften av zucchinin smått och lägg i en kastrull med olivolja. Svetta några minuter innan du häller i riset och rör om. Låt allt fräsa någon minut men inte så det får färg.⁣⁣Tillsätt vitt vin och låt det koka in någon minut. Sänk värmen till medel och späd med buljong, lite i taget och rör om. Fortsätt späda med buljong så fort riset börjar bli torrt och upprepa tills riset är klart. Dra kastrullen åt sidan och addera en rejäl klick smör och parmesan. Smaka av med salt och svartpeppar.⁣⁣Stek svampen i smör tills den fått fin färg. Smaka av med salt.⁣⁣Smaka upp rumsvarmt smör med tryffelsalt, lite tryffelolja och lite svartpeppar tills du får ett härligt smakrikt tryffelsmör.⁣⁣Gnid in kött och salladslök i lite olja och grilla först på direkt värme och sen på indirekt värme eller i ugnen tills den når önskad temperatur. Salta köttets snittytor när du skurit upp det.⁣⁣Servera köttet på salladslöken och toppa risotton med stekt kantarell.

En krispig, saftig och smakrik macka med lamm! Denna lyxiga variant är toppad med gräddstuvad kål, senapsfrön och parmesan 🥪⁣⁣Till 4 personer ️⁣⁣-400 g lammytterfilé⁣-4 skivor surdegsbröd⁣-1/2 st spetskål⁣-6 st blad svartkål (ta bort stammen)⁣-1 st gullök⁣-1 st vitlöksklyfta⁣-1 dl vitt vin⁣-2 dl grädde⁣-1 tsk dijonsenap⁣-Senapsfrö i vinäger (köps färdig)⁣-Smör att steka i⁣-Salt⁣-Svartpeppar⁣-Parmesan⁣-1 st krasse⁣⁣Lägg skivad lök och vitlök i en panna med en rejäl klick smör. Bryn några minuter. Tillsätt strimlad spetskål och svartkål riven i mindre bitar och fortsätt bryna några minuter. Tillsätt vitt vin och låt koka några minuter. Tillsätt grädde och dijonsenap och reducera tills grädden nästan är inkokt i kålen. Tillsätt 1/2 - 1 dl parmesan och smaka av med salt och svartpeppar.⁣⁣Torka lammytterfilén på hushållspapper och salta runt om. Stek i smör och olja och ös köttet med fettet i pannan efter vändning till innertemperatur på 58 C.⁣⁣Rosta surdegsbrödet i brödrosten eller stek i torr panna. Toppa det rostade surdegsbrödet med gräddstuvad kål, skuren lammytterfilé och senapsfrö i vinäger. Avsluta med parmesan och krasse.

Sommar på en tallrik ️🥩🥬