100%
GOTLÄNDSKT KÖTT
RECEPT
Får

Fårköttbullar tikka masala

animal icon
Får
fork icon
4 portioner
clock icon
Helstekt

Vår produkt

Fårfärs från Smak av Gotland i sin smarta förpackning som använder 70% plast.

Fårfärs

Fårkött är mört, saftigt och lätt att tillaga. Precis som lammkött blir det gott på grillen, i stekpannan och i ugnen.

Fårkött tillagar du aningen längre tid än lamm och får då ett kött där smaken träder fram tydligare och med fler toner. 

Fårfärs ska genomstekas för bästa smak och textur.

Fårfärsen kommer i en smart förpackning som är smidig att transportera och hantera, och som använder 70% mindre plast än alternativ i tråg.

Ingredienser

  • 400 g fårfärs
  • 3 msk teriyaki sauce ginger & sesame
  • 1 tsk salt
  • 2 krm mald svartpeppar
  • 1/2 kruka mynta, strimlad
  • 500 g quinoa
  • 1/2 kruka mynta, strimlad
  • 1 kruka persilja, strimlad
  • 1 burk tikka masala
  • 2 dl rysk yoghurt
  • Olivolja
  • Flingsalt
  • Tellicherry svartpeppar

Gör så här

    1. Koka quinoa enligt anvisning på förpackningen, gärna med en buljongtärning.
    2. Blanda alla ingredienser till fårköttbullarna.
    3. Forma större köttbullar och stek dem klara i en varm panna med olja.
    4. Koka upp tikka masala
    5. grytan och blanda ner köttbullarna.
    6. Blanda i den strimlade persiljan och resten av myntan i quinoan precis innan servering. Servera med yoghurt.

SMAKLIG MÅLTID!

Mer inspiration & smakglädje

Revbensspjäll med apelsin- och ingefärsglaze

  • Revben 
  • 800g revben 
  • 1 st gullök 
  • 1 st vitlöksklyfta 
  • 20 st pepparkorn 
  • 2 st lagerblad
  • Glaze 
  • 2 dl färskpressad apelsin 
  • 2 msk riven ingefära 
  • 1 dl honung 
  • 0.75 dl japansk soja 
  • 1 krm cayennepeppar  

Het chiligris med ananassallad

  • 1 kg fläskytterfilé
  • 1 st ancho chili
  • 1 st chipotle chili
  • 3 g pequin chili
  • 3 g torkade chiliflakes
  • 20 g salt
  • 50 g cashewnötter
  • 100 g nyklippta örter

  • Melonsallad
  • 0.5 st granatäpple
  • 1 st röd chili i ringar
  • 20 g koriander, strimlad
  • 20 g persilja, strimlad
  • 4 st vårlökar
  • 2 st lime, juice & zest (finrivet skal)
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Olivolja
  • Myntayoghurt
  • 2 dl yoghurt
  • 4 kvistar mynta, strimlade blad
  • 1 st lime, juice & zest
  • Salt

Tips! Ju större köttstycken du skall grilla, desto lägre värme på grillen. Detta sätt kallas att grilla med indirekt värme och kräver tålamod. Men slutresultatet blir saftigt och otroligt gott. Barbeque på riktigt!

En tallrik med sotad bifftataki och pinnar

Sotad bifftataki med nouc cham, jordnötter och koriander

  • 250 g ryggbiff
  • 4 msk pressad lime
  • 4 msk fisksås
  • 4 msk socker
  • 1 st röd chili
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1,5 dl jordnötter
  • 1 kruka koriander