100%
GOTLÄNDSKT KÖTT

Warning: Attempt to read property "ID" on int in /www/webvol43/3r/40ci0oxaqpp3ka1/smakavgotland.se/public_html/wp-content/themes/Simpler/functions.php on line 800
Recept

Klassiska lammracks

  • Lammracks 
  • 600 g lammracks 
  • 3 st vitlöksklyftor 
  • Rosmarin, färsk 
  • Salt 
  • Rapsolja & smör att steka i  
  • Tillbehör 
  • 600 g potatis
  • 3-4 st morötter 
  • Rosmarin 
  • Olivolja  
  • Flingsalt 
  • Rödvinssås 
  • 1 st bananschalottenlök 
  • 1 msk smör 
  • 0,5 msk strösocker 
  • 1 msk tomatpuré 
  • 3 dl rött vin (enkelt vin, inte för kryddigt för att passa med maten ex. Barbera ) 
  • 2,5 dl vatten  
  • 2 msk oxfond 
  • Salt 

Warning: Attempt to read property "ID" on int in /www/webvol43/3r/40ci0oxaqpp3ka1/smakavgotland.se/public_html/wp-content/themes/Simpler/functions.php on line 800
Recept

Sötsur asiatisk wok med fläskytterfilé

  • 700 g fläskytterfilé
  • 1 stor gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 stjälk av stjälkselleri
  • 0.5 mellanstor zucchini
  • 1 knippe salladslök
  • 2 dl jordnötter
  • 1 kruka koriander
  • Sås
  • 1,5 dl hoisinsås
  • 1,5 dl soja
  • 1 dl vatten
  • 3 cm riven ingefära
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk socker
  • 1 lime (juicen)
  • 1 röd chilli
  • 1 msk maizena

Warning: Attempt to read property "ID" on int in /www/webvol43/3r/40ci0oxaqpp3ka1/smakavgotland.se/public_html/wp-content/themes/Simpler/functions.php on line 800
Recept

Gyroskebab med fläskkarré

  • 800 - 1000 g fläskkarré
    4 - 6 st pitabröd
  • Marinad
    2 msk oregano
    2 msk spiskummin
    2 msk rosmarin
    2 msk lökpulver
    2 msk paprikapulver
    2 msk rökt paprikapulver
    2 msk råsocker
    2 msk sambal
    1 riven vitlök
    1 msk salt
  • 1/2 – 1 st pressad citron
    3,5 - 4 dl neutral olja
  • Sås
  • 3 dl smetana
    3 dl majonnäs
    1 riven vitlök
    2 tsk sambal
    2 msk oregano
    2 - 4 msk paprikapulver
    3 - 6 msk fanta (med socker)
    Salt

  • Ca 6 dl fint strimlad rödkål
    3 st strimlad salladslök
    1 st citron
    Salt
  • 5 st tomater
    1 st silverlök
    2 krukor persilja