100%
GOTLÄNDSKT KÖTT
RECEPT
Gris

Gyroskebab

animal icon
Gris
fork icon
4 portioner
clock icon
Lättlagat

Vår produkt

Flaskkarre i vakuumförpackning

Fläskkarré

Fläskkarrén sitter mellan huvud och kotlettrad. 

Ta fram köttet i rumstemperatur i 30 minuter. Krydda med salt och peppar. Bryn sedan köttet hel eller i skivor i smör och olja. Stek i ugn på 150 grader till en innertemperatur på 75 grader. Vila köttet innan servering.

Ingredienser

  • 800 – 1000 g fläskkarré
    4 – 6 st pitabröd
  • Marinad
    2 msk oregano
    2 msk spiskummin
    2 msk rosmarin
    2 msk lökpulver
    2 msk paprikapulver
    2 msk rökt paprikapulver
    2 msk råsocker
    2 msk sambal
    1 riven vitlök
    1 msk salt
  • 1/2 – 1 st pressad citron
    3,5 – 4 dl neutral olja
  • Sås
  • 3 dl smetana
    3 dl majonnäs
    1 riven vitlök
    2 tsk sambal
    2 msk oregano
    2 – 4 msk paprikapulver
    3 – 6 msk fanta (med socker)
    Salt

  • Ca 6 dl fint strimlad rödkål
    3 st strimlad salladslök
    1 st citron
    Salt
  • 5 st tomater
    1 st silverlök
    2 krukor persilja

Gör så här

    1. Skär Karrén i supertunna skivor. Enklast är det om du fryser karrén 30 min innan du skär.
    2. Blanda alla ingredienser till marinaden i en plastpåse och massera så allt blandas. Lägg i köttet och massera köttet genom påsen så allt blandas ordentligt. Förvara i kyl minst 2h, gärna över natten.
    3. Blanda alla ingredieser till kebabsåsen. Smaka av med salt.
    4. Strimla rödkål och salladslök fint och lägg i en bunke. Pressa över citron och smaka av med salt.
    5. Skär tomaterna i små kuber och lägg i en skål. Tillsätt hackad silverlök och mängder med hackad persilja. Låt stå i kyl till servering.
    6. Stek köttet i torr panna på hög värme lite i taget. Eftersom det är socker i bränner köttet ganska lätt så vänd runt köttet då och då tills de fått fin färg. Stek köttet rätt hårt, det blir godare då. Värm på i ugn innan servering.
    7. Stryk lite vatten på brödet och lägg in i ugnen på 180C tills de blivit mjuka och fina. Fyll kebaben med lite sås i botten, rödkål, kebabkött, mer kebabsås och tomatsalladen.

SMAKLIG MÅLTID!

Mer inspiration & smakglädje

Julkryddad lammstek med apelsin

  • Lamm
  • 1.2 kg lammstek
  • 50 g smör
  • 1 st apelsin
  • 2 st hela vitlökar

  • Kryddblandning
  • 2 msk olivolja
  • 1 st gullök
  • 3 tsk kanel
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 tsk ingefära
  • 0,5 st kryddnejlika
  • 1 krm cayennepeppar
  • 0,5 kruka koriander

Tillaga julskinka

  • För kokning på spis
  • · 1 st rimmad skinka
  • · 10 st kryddpepparkorn
  • · 3 st lagerblad
  • · 2 st lökhalvor
  • · 1 st morot

  • För kokning i ugn
  • · 1 st rimmad skinka

Griljering till julskinka

  • 1 st ägg
  • 2 msk senap
  • 1/2 dl ströbröd
  • Nejlikor