100%

Gotländskt kött

Biff rydberg

Ingredienser

600-800 g oxfilé

3 st gullök

4 st äggulor

3 msk dijonsenap

1 dl neutral olja

2 dl färsk riven pepparrot

1 kruka persilja

Fast potatis för 4 pers

Svartpeppar

Vår produkt

Gör så här

  1. Skär ner potatisen i mindre kuber och stek i smör tills gyllene. Salta och lägg i ugnssäker form och varmhåll på 50 C i ugnen.
  2. Hacka ner löken grovt och stek i smör tills lätt karamelliserade. Smaka upp med en nypa socker, salt och en liten skvätt vinäger. Lägg i ugnsform och varmhåll på 50 C i ugnen.
  3. Blanda äggula, dijonsenap och olja. Vispa tills det blir en krämig konsistens. Smaka av med en skvätt vinäger, salt och mängder med svartpeppar.
  4. Skär ner köttet i kuber om ca 2×2 cm och stek i het panna någon minut, vänd och stek någon minut till. Smaka av med salt och svartpeppar.
  5. Riv pepparrot och hacka persilja.
  6. Servera på stort fat eller lägg upp på tallrik.

Smaklig måltid!