100%
GOTLÄNDSKT KÖTT

Warning: Attempt to read property "ID" on int in /www/webvol3/3r/40ci0oxaqpp3ka1/smakavgotland.se/public_html/wp-content/themes/Simpler/functions.php on line 732
Recept

Bao buns med gotländsk fläskkotlett, svamp och semitorkade tomater

    Buns med gotländskt fläsk

    • 300 g Smak av Gotland skivad fläskkotlett  
    • 8 baobröd 
    • 1 dl ketchup 
    • 2 msk soja 
    • 4 msk tomatpuré 
    • 1 msk honung 
    •  1 vitlöksklyfta 
    • 0,5 tsk rökt paprikapulver 
    • 0,5 tsk salt 
    • 1 tsk tabasco 

    Tryffelmajjo

    • 2 ägggulor 
    • 1 tsk dijonsenap 
    • 1 tsk vitvinsvinäger 
    • 0,5 tsk Salt 
    • 2,5 dl rapsolja 
    • 1-2 krm gotländsk tryffelolja

    Semitorkade tomater

    • 250 g små tomtaer 
    • 2 msk balsamvinäger 
    • 1 tsk socker 

    Stekta skogschampinjoner

    • 250 g skogschampinjoner 
    • 1 msk balsamvinäger 
    • 1 vitlöksklyfta 
    • 1 krm svartpeppar 
    • 2 msk olivolja 
    • 0,5 msk honung 
    • 1 msk japansk soja 
    • Smör 
    • 1 dl persilja 


    Warning: Attempt to read property "ID" on int in /www/webvol3/3r/40ci0oxaqpp3ka1/smakavgotland.se/public_html/wp-content/themes/Simpler/functions.php on line 732
    ReceptStart

    Japansk nötstek med glasnudelsallad

    • 1 kg Smak av Gotland nötstek
    • Steksnöre
    • Salt och peppar
    • 1 vitlöksklyfta
    • Smör
    • Rapsolja

    Glasnudelsallad

    • 200 g glasnudlar
    • 1 morot
    • 100g rödkål
    • 100g pak choi
    • Koriander eller thaibasilika

    Sås

    • 2 cm färsk ingefära
    • 1 vitlöksklyfta
    • 1 gul lök
    • 3 msk japansk soja
    • 1 msk risvinäger
    • 1 msk socker
    • 0,5 buljongtärning, nötkött
    • 2 dl vatten

    Warning: Attempt to read property "ID" on int in /www/webvol3/3r/40ci0oxaqpp3ka1/smakavgotland.se/public_html/wp-content/themes/Simpler/functions.php on line 732
    ReceptStart

    Klassisk lammstek med gräddsås och haricot verts

    • 1000 g lammstek
    • 1 kruka timjan
    • 1 kruka persilja
    • 3 st vitlöksklyftor
    • 2 st schalottenlökar
    • 2 st påsar haricots verts
    • 3 dl vispgrädde
    • 1-2 msk sirap
    • Vinbärsgelé
    • Citronzest
    • Potatis för 4 personer
    • Smör och olivolja att steka i