Vår produkt
Mer information
Oxfilén sitter på insidan av ryggraden och är den möraste detaljen på djuret. Filén kan delas upp i huvud, mittbit och svans.
Oxfilén sitter på insidan av ryggraden och är den möraste detaljen på djuret. Filén kan delas upp i huvud, mittbit och svans.
Biffraden sitter på bakre ryggpartiet och är ett mycket mört kött.
Rumstemperera gärna köttet i 30 minuter. Krydda med salt och svartpeppar. Bryn därefter biffen i både smör och olja. Stek färdig i ugn på 125° till en innertemperatur av ca 60° för rosa kött. Låt köttet vila innan det serveras. Ryggbiff passar även utmärkt att lägga på grillen eller steka i stekpanna.
Steka: För ett rosa kött stek såhär: Salta och peppra. Stek 1 min per sida på full effekt. Stäng av plattan och stek vidare i pannan i 2 min. Vänd då och då. Stek gärna med extra peppar och färska örter. Låt ryggbiffen vila en stund innan den serveras.
Grilla: Grilla biffarna 15 cm över glöden eller på full effekt på gasolgrill, 1 minut på varje sida tills de får fin färg. Flytta köttet lite åt sidan och grilla vidare i ca 3 minuter eller tills innertemperaturen når 58 grader. Vänd köttet ofta. Låt ryggbiffen vila en stund innan den serveras.
Rumstemperera gärna köttet i 30 minuter. Krydda med salt och svartpeppar. Bryn därefter biffen i både smör och olja. Stek färdig i ugn på 125° till en innertemperatur av 60° för rosa kött. Låt köttet vila innan det serveras. Ryggbiff passar även utmärkt att skiva och lägga på grillen eller steka i stekpanna.
Steka: För ett rosa kött stek såhär: Salta och peppra. Stek 1 min per sida på full effekt. Stäng av plattan och stek vidare i pannan i 2 min. Vänd då och då. Stek gärna med extra peppar och färska örter. Låt ryggbiffen vila en stund innan den serveras.
Grilla: Grilla biffarna 15 cm över glöden eller på full effekt på gasolgrill, 1 minut på varje sida tills de får fin färg. Flytta köttet lite åt sidan och grilla vidare i ca 3 minuter eller tills innertemperaturen når 58 grader. Vänd köttet ofta. Låt ryggbiffen vila en stund innan den serveras.
Rostbiffen sitter vid djurets ryggslut och är ett mört och smakrikt kött. Rostbiff passar både att steka och grilla.
Ta fram köttet i rumstemperatur i 30 minuter. Krydda steken med salt och peppar. Bryn sedan rostbiffen runt om i smör och olja. Stek rostbiffen i ugn på 125 ° till en innertemperatur på 58-62° (för rosa kött). Låt rostbiffen vila innan servering.
Rostbiff kan också skäras i skivor och stekas eller grillas.
Häll olja i en varm stekpanna och stek på full effekt ca en minut på varje sida (för rosa kött). Tillsätt en klick smör, stäng av värmen och stek vidare i ca två minuter. Glöm inte att vända köttet under stekningen. Vill du ha genomstekt kött istället så stäng inte av värmen utan sänk den istället med en tredjedel och stek sedan någon minut till.
Grilla rostbiffen ca 15 cm över glöden (alternativt på full effekt på gasolgrill), en minut på varje sida tills biffen får fin färg. Flytta köttet åt sidan och fortsätt grilla i ca två minuter till eller till innertemperaturen når 58°. Glöm inte att vända köttet ofta under grillningen. Låt sedan köttet vila en stund innan servering.
Rostas är den lilla delen av rostbiffen – ett gott alternativ till oxfilé.
Ta gärna fram köttet i rumstemperatur i 30 minuter. Krydda med salt och svartpeppar. Bryn sedan köttet, helt eller i skivor, i både smör och olja. Stek färdigt köttet i ugn i 125° till en innertemperatur på 55-58° (för rosa kött). Viktigt att låta köttet vila en stund innan servering.