100%
GOTLÄNDSKT KÖTT
RECEPT
Chark

Tryffel och svartpepparkorv med parmesanmajonnäs och friterad lök

animal icon
Chark
fork icon
4 portioner
clock icon
Grillat

Vår produkt

Tryffel & svartpepparkorv

Tryffel & svartpepparkorv

Vår tryffel & svartpepparkorv har 90% kötthalt. Den är smaksatt med fullmogen och äkta hösttryffel, även kallad Bourgognetryffel, som växer vilt på Gotland. Våra gotländska, kalkrika marker ger tryffeln en unik doft och smak.

Ingredienser

  • 4 st svartpeppar & tryffelkorvar
  • 4 st potatobun eller brioche-korvbröd
  • 2 st gullökar
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl maizena
  • Neutral olja till fritering

  • Parmesanmajonnäs
  • 1 st ägg
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 dl neutral olja
  • 1 dl riven parmesan
  • Salt

Gör så här

    1. Mixa ägg, dijon och vinäger i en bunke med en stavmixer. Tillsätt olja droppvis i början medan du mixar pulsvis och öka sedan till en smal stril. När du har fått en tjock konsistens (majonnäs) tillsätter du parmesan och mixar några pulstag till. Smaka av med salt och ev en skvätt vinäger.
    2. Skiva löken och lägg i mjölk i ca 10 min. Sila av och torka i hushållspapper. Detta gör man för att bryta ner lökens enzymer vilket gör den både godare och mer krispig. Lägg löken i en påse och tillsätt maizena. Skaka påsen så all lök blir täckt med maizena. Fritera löken i mindre omgångar på 120-130 C i en kastrull. Rör då och då och ta upp när den fått lite färg eller när oljan tystnar. Lägg på hushållspapper där den kommer krispa till sig.

SMAKLIG MÅLTID!

Mer inspiration & smakglädje

Revbensspjäll med apelsin- och ingefärsglaze

  • Revben 
  • 800g revben 
  • 1 st gullök 
  • 1 st vitlöksklyfta 
  • 20 st pepparkorn 
  • 2 st lagerblad
  • Glaze 
  • 2 dl färskpressad apelsin 
  • 2 msk riven ingefära 
  • 1 dl honung 
  • 0.75 dl japansk soja 
  • 1 krm cayennepeppar  

Het chiligris med ananassallad

  • 1 kg fläskytterfilé
  • 1 st ancho chili
  • 1 st chipotle chili
  • 3 g pequin chili
  • 3 g torkade chiliflakes
  • 20 g salt
  • 50 g cashewnötter
  • 100 g nyklippta örter

  • Melonsallad
  • 0.5 st granatäpple
  • 1 st röd chili i ringar
  • 20 g koriander, strimlad
  • 20 g persilja, strimlad
  • 4 st vårlökar
  • 2 st lime, juice & zest (finrivet skal)
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Olivolja
  • Myntayoghurt
  • 2 dl yoghurt
  • 4 kvistar mynta, strimlade blad
  • 1 st lime, juice & zest
  • Salt

Tips! Ju större köttstycken du skall grilla, desto lägre värme på grillen. Detta sätt kallas att grilla med indirekt värme och kräver tålamod. Men slutresultatet blir saftigt och otroligt gott. Barbeque på riktigt!

En tallrik med sotad bifftataki och pinnar

Sotad bifftataki med nouc cham, jordnötter och koriander

  • 250 g ryggbiff
  • 4 msk pressad lime
  • 4 msk fisksås
  • 4 msk socker
  • 1 st röd chili
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1,5 dl jordnötter
  • 1 kruka koriander