Vår Tryffel & svartpepparkorv har 90% kötthalt. Den är smaksatt med fullmogen och äkta hösttryffel, även kallad Bourgognetryffel, som växer vilt på Gotland. Våra gotländska, kalkrika marker ger tryffeln en unik doft och smak.
Vår produkt
Ingredienser
- 4 st svartpeppar & tryffelkorvar
- 4 st potatobun eller brioche-korvbröd
- 2 st gullökar
- 2 dl mjölk
- 1 dl maizena
- Neutral olja till fritering
- Parmesanmajonnäs
- 1 st ägg
- 1 msk dijonsenap
- 1 msk vitvinsvinäger
- 2 dl neutral olja
- 1 dl riven parmesan
- Salt
Gör så här
- Mixa ägg, dijon och vinäger i en bunke med en stavmixer. Tillsätt olja droppvis i början medan du mixar pulsvis och öka sedan till en smal stril. När du har fått en tjock konsistens (majonnäs) tillsätter du parmesan och mixar några pulstag till. Smaka av med salt och ev en skvätt vinäger.
- Skiva löken och lägg i mjölk i ca 10 min. Sila av och torka i hushållspapper. Detta gör man för att bryta ner lökens enzymer vilket gör den både godare och mer krispig. Lägg löken i en påse och tillsätt maizena. Skaka påsen så all lök blir täckt med maizena. Fritera löken i mindre omgångar på 120-130 C i en kastrull. Rör då och då och ta upp när den fått lite färg eller när oljan tystnar. Lägg på hushållspapper där den kommer krispa till sig.
SMAKLIG MÅLTID!