Vår ramslök & timjankorv har 90% kötthalt. Ramslök är en typisk gotländsk krydda som växer vilt på vår kulinariska ö. Den är en underbar smaksättare som dessutom får en finare och rundare smak när den värms. Ramslök har en lätt, mild arom och smakar som en blandning av gräslök och vitlök.
Vår produkt
Ingredienser
- 2 schalottenlökar
- 1 vitlöksklyfta
- 2 msk olivolja
- 4 dl Gotlandslinser
- 2 dl torrt vitt vin
- 2 msk kalvfond
- 5 dl vatten
- 150 g körsbärstomater
- 125 g riven parmesanost
- 300 g Smak av Gotland timjan och ramslökskorv
- Finhackad persilja
Gör så här
- Finhacka schalottenlök och vitlök.
- Skölj linserna i kallt vatten.
- Hacka körsbärstomater i små bitar.
- Skär korven i slantar.
- Hetta upp en stor stekpanna eller kastrull.
- Fräs lökhacket i ett par minuter. Tillsätt linserna och fräs i ytterligare ett par minuter.
- Tillsätt vin och låt koka upp under omrörning.
- Tillsätt kalvfond och vatten. Låt puttra till vätskan nästan torkat in.
- Smaka av linserna. Om ej färdigt tillagade, tillsätt ytterligare 0,5 dl vatten och låt fortsätta puttra.
- Stek korven medan linserna puttrar.
- Rör ner hackade körsbärstomater och parmesanost
- Servera linsotton på fat toppad med stekta korvslantar och finriven parmesanost.
SMAKLIG MÅLTID!