100%
GOTLÄNDSKT KÖTT
RECEPT
Chark

Tryffel & svartpepparkorv med svamp

animal icon
Chark
fork icon
4 portioner
clock icon
Lättlagat

Vår produkt

Tryffel & svartpepparkorv

Tryffel & svartpepparkorv

Vår tryffel & svartpepparkorv har 90% kötthalt. Den är smaksatt med fullmogen och äkta hösttryffel, även kallad Bourgognetryffel, som växer vilt på Gotland. Våra gotländska, kalkrika marker ger tryffeln en unik doft och smak.

Ingredienser

  • 4 st tryffel & svartpepparkorvar
  • 1 pkt bovetepasta
  • 2 dl kavli mjukost
  • 2 st schalottenlökar
  • 20 g ruccola
  • 200 g ostronskivling
  • 200 g champinjoner
  • 100 g peccorino
  • 1 kruka gräslök
  • 20 g smör
  • Olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar

Gör så här

    1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. (Koka gärna i svampbuljong för ännu godare smak.) Grilla eller stek korvarna. Finhacka en av schalottenlökarna samt gräslök till svampen. Skär sedan fina tunna ringar av den andra till serveringen. Riv ner och stek ostronskivlingen tillsammans med champinjonerna i olja. Avsluta med smör, smaka av med salt och peppar samt den finhackade löken. Servera enligt bilden, med pasta och svamp i botten, lägg på korvarna, toppa med mjukost, peccorino och ruccola.

SMAKLIG MÅLTID!

Mer inspiration & smakglädje

Revbensspjäll med apelsin- och ingefärsglaze

  • Revben 
  • 800g revben 
  • 1 st gullök 
  • 1 st vitlöksklyfta 
  • 20 st pepparkorn 
  • 2 st lagerblad
  • Glaze 
  • 2 dl färskpressad apelsin 
  • 2 msk riven ingefära 
  • 1 dl honung 
  • 0.75 dl japansk soja 
  • 1 krm cayennepeppar  

Het chiligris med ananassallad

  • 1 kg fläskytterfilé
  • 1 st ancho chili
  • 1 st chipotle chili
  • 3 g pequin chili
  • 3 g torkade chiliflakes
  • 20 g salt
  • 50 g cashewnötter
  • 100 g nyklippta örter

  • Melonsallad
  • 0.5 st granatäpple
  • 1 st röd chili i ringar
  • 20 g koriander, strimlad
  • 20 g persilja, strimlad
  • 4 st vårlökar
  • 2 st lime, juice & zest (finrivet skal)
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Olivolja
  • Myntayoghurt
  • 2 dl yoghurt
  • 4 kvistar mynta, strimlade blad
  • 1 st lime, juice & zest
  • Salt

Tips! Ju större köttstycken du skall grilla, desto lägre värme på grillen. Detta sätt kallas att grilla med indirekt värme och kräver tålamod. Men slutresultatet blir saftigt och otroligt gott. Barbeque på riktigt!

En tallrik med sotad bifftataki och pinnar

Sotad bifftataki med nouc cham, jordnötter och koriander

  • 250 g ryggbiff
  • 4 msk pressad lime
  • 4 msk fisksås
  • 4 msk socker
  • 1 st röd chili
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1,5 dl jordnötter
  • 1 kruka koriander