100%
GOTLÄNDSKT KÖTT
RECEPT
Chark

Paprika & oreganokorv med sommarsallad

animal icon
Chark
fork icon
4 portioner
clock icon
Lättlagat

Vår produkt

Paprika & oreganokorv

Vår paprika & oreganokorv har 90% kötthalt. Den är kryddad med paprika, chilipeppar, vitlök och oregano. Korven är lik chorizo fast mildare, den har en smakrik chiliton utan att bli för het.

Ingredienser

  • 4 st Paprika & Oreganokorv
  • Sallad
  • 8 st cocktailtomater
  • 4 st späda morötter
  • 8 st små färskpotatisar
  • 4 st gröna sparrisar
  • 4 st rädisor
  • 2 st sommarlökar
  • 2 st ägg
  • 2 st delikatessgurkor
  • 1 st avokado
  • 50 g blandsallad
  • 20 g rostade solros & pumpa frön
  • Olivolja
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • Dressing
  • 4 msk majonnäs
  • 3 msk crème fraiche
  • 1/2 citron, saft & zest
  • Salt & svartpeppar

Gör så här

    1. Blanda alla ingredienserna till dressingen, smaka av med salt och peppar, ställ kallt i kylen. Koka potatisen tills den är klar. Blanchera morötterna, löken och sparrisen i en minut. Dela potatisen, sparrisen, lökarna och morötterna. Koka äggen i 8 minuter, skala och dela i fyra. Skala och dela avokadon i klyftor. Grilla eller stek korvarna. Skala och dela gurkan, hylla rädisorna tunt. Blanda den grillade eller stekta korven med potatis, morot, lök, tomater, gurka, sallad och olivolja. Smaka av med salt och peppar. Toppa med avokado, rädisor och frön. Servera med dressing

SMAKLIG MÅLTID!

Mer inspiration & smakglädje

Revbensspjäll med apelsin- och ingefärsglaze

  • Revben 
  • 800g revben 
  • 1 st gullök 
  • 1 st vitlöksklyfta 
  • 20 st pepparkorn 
  • 2 st lagerblad
  • Glaze 
  • 2 dl färskpressad apelsin 
  • 2 msk riven ingefära 
  • 1 dl honung 
  • 0.75 dl japansk soja 
  • 1 krm cayennepeppar  

Het chiligris med ananassallad

  • 1 kg fläskytterfilé
  • 1 st ancho chili
  • 1 st chipotle chili
  • 3 g pequin chili
  • 3 g torkade chiliflakes
  • 20 g salt
  • 50 g cashewnötter
  • 100 g nyklippta örter

  • Melonsallad
  • 0.5 st granatäpple
  • 1 st röd chili i ringar
  • 20 g koriander, strimlad
  • 20 g persilja, strimlad
  • 4 st vårlökar
  • 2 st lime, juice & zest (finrivet skal)
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Olivolja
  • Myntayoghurt
  • 2 dl yoghurt
  • 4 kvistar mynta, strimlade blad
  • 1 st lime, juice & zest
  • Salt

Tips! Ju större köttstycken du skall grilla, desto lägre värme på grillen. Detta sätt kallas att grilla med indirekt värme och kräver tålamod. Men slutresultatet blir saftigt och otroligt gott. Barbeque på riktigt!

En tallrik med sotad bifftataki och pinnar

Sotad bifftataki med nouc cham, jordnötter och koriander

  • 250 g ryggbiff
  • 4 msk pressad lime
  • 4 msk fisksås
  • 4 msk socker
  • 1 st röd chili
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1,5 dl jordnötter
  • 1 kruka koriander