100%

Gotländskt kött

Oxfilé tournedos med dragonmajonnäs och sallad

Ingredienser

4 st bitar oxfilé (mittbiten)

20 st körsbärstomater

2 påsar ruccola

2 dl grovt riven parmesan

1-2 msk olivolja

1 dl majonnäs

1 kruka dragon

1 nypa cayennepeppar

Pommes frites

Neutral olja (t ex rapsolja)

Smör

Vitvinsvinäger

Svartpeppar

Salt

Vår produkt

Gör så här

  1. Dela tomaterna på hälften och lägg på en plåt med bakplåtspapper under. Kör i ugnen på 75 C i 4 h eller mer. Låt svalna av och spara till servering.
  2. Blanda majonnäs, cayenne och fint hackad dragon. Smaka av med salt och en skvätt vinäger om du vill ha mer syra.
  3. Salta och peppra köttet runt om. Stek i olja på hög värme ca 1-2 minuter. Vänd och släng i en klick smör. Ös köttet hela tiden med fettet medan du steker på andra sidan ca 1-2 minuter. Lägg på plåt och kör i ugnen på 200 C tills innertemp på 54 C.
  4. Häll ca 1,5 cm olja i en stekpanna. Fritera pommes i omgångar på ca 170 C tills gyllene. Lägg på hushållspapper och salta.
  5. Blanda ruccola, tomaterna och parmesan i en skål. Tillsätt olivolja, flingsalt och svartpeppar. Blanda ordentligt.

Smaklig måltid!