Ett gott kött av hög kvalitet kräver rätt handlag i köket för den perfekta smakupplevelsen. I vår receptsamling finner du förhoppningsvis inspiration till helt nya rätter och återupptäcker en del nygamla klassiker. Vissa av våra recept är specialkomponerade av stjärnkrögaren Fredrik Malmstedt.
Recept
Midsommarkött med gotländska primörer
Gör så här:
Börja med att mixa oljan med spenat och ramslök. Sila den grönaoljan genom ett kaffefilter.
Vispa äggulor med citronsaft och salt. Tillsätt oljan under ständig vispning först droppvis, sedan i en jämn stråle. Smaka av med ev. mera salt, citron.
Koka upp vatten med salt och socker. Blanchera betor och morötter (sjudit i några minuter).
Blanchera den gröna sparrisen i en minut för att behålla krispigheten. Den vita sparrisen behöver lite längre tid och oftast lite mera socker i vattnet. Skiva vårlöken och rädisorna tunt och lägg dessa i isvatten.
Salta och peppra köttet och grilla direkt över fin glöd. Lägg sedan köttet åt sidan och grilla färdigt över indirekt värme. Låt köttet vila någon minut innan det skärs upp och serveras.
Servera med ramslöksaioli och nykokt färskpotatis.
Tips
Förbered alla grönsaker innan och värm dem i lite olivolja i en stekpanna, alt. på en bit folie över grillen precis innan servering. Tunt hyvlade primörer kan man enkelt göra med en potatisskalare och om man lägger dem i isvatten blir de härligt krispiga. Gott till grillat kött. Lycka till vid grillen.