100%
GOTLÄNDSKT KÖTT
RECEPT
Nöt

Lövbiff med råstekt sparrispotatis

animal icon
Nöt
fork icon
4 portioner
clock icon
Övrigt
Ett fat med en köttbit, potatis och sås toppat med en äggula

Vår produkt

Lövbiff i skivor i tråg

Lövbiff

Lövbiff är innanlår (sitter på lårets insida) och är skuret i tunna skivor. För att tillaga lövbiff kan du krydda köttet och steka i olja ca ½ minut per sida på högsta värmen.

Tips! Det blir gott om du fyller lövbiffen med t ex färskost och sedan rullar ihop den och fäster den med en tandpetare. Stek sedan i smör på hög värme ½-1 minut på varje sida.

Ingredienser

  • 8 skivor á 100 g lövbiff
  • 4 st äggulor
  • 1 stor bit pepparrot
  • 250 g smör
  • 700 g sparrispotatis
  • Persilja
  • Matolja
  • Salt
  • Svartpeppar

Gör så här

    1. Skiva potatisen på längden i tunna skivor, stek den gyllene i olja och avsluta med 50 g smör, smaka av med salt och peppar.
    2. Riv pepparrot.
    3. Salta och peppra köttet och stek det hastigt på varje sida i en het panna.
    4. Bryn resten av smöret och slå det över köttet vid servering.

SMAKLIG MÅLTID!

Mer inspiration & smakglädje

Revbensspjäll med apelsin- och ingefärsglaze

  • Revben 
  • 800g revben 
  • 1 st gullök 
  • 1 st vitlöksklyfta 
  • 20 st pepparkorn 
  • 2 st lagerblad
  • Glaze 
  • 2 dl färskpressad apelsin 
  • 2 msk riven ingefära 
  • 1 dl honung 
  • 0.75 dl japansk soja 
  • 1 krm cayennepeppar  

Het chiligris med ananassallad

  • 1 kg fläskytterfilé
  • 1 st ancho chili
  • 1 st chipotle chili
  • 3 g pequin chili
  • 3 g torkade chiliflakes
  • 20 g salt
  • 50 g cashewnötter
  • 100 g nyklippta örter

  • Melonsallad
  • 0.5 st granatäpple
  • 1 st röd chili i ringar
  • 20 g koriander, strimlad
  • 20 g persilja, strimlad
  • 4 st vårlökar
  • 2 st lime, juice & zest (finrivet skal)
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Olivolja
  • Myntayoghurt
  • 2 dl yoghurt
  • 4 kvistar mynta, strimlade blad
  • 1 st lime, juice & zest
  • Salt

Tips! Ju större köttstycken du skall grilla, desto lägre värme på grillen. Detta sätt kallas att grilla med indirekt värme och kräver tålamod. Men slutresultatet blir saftigt och otroligt gott. Barbeque på riktigt!

En tallrik med sotad bifftataki och pinnar

Sotad bifftataki med nouc cham, jordnötter och koriander

  • 250 g ryggbiff
  • 4 msk pressad lime
  • 4 msk fisksås
  • 4 msk socker
  • 1 st röd chili
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1,5 dl jordnötter
  • 1 kruka koriander