100%
GOTLÄNDSKT KÖTT
RECEPT
Gris, Nöt

Lasagne

animal icon
Gris
fork icon
4 portioner
clock icon
Lättlagat
En form lasange dekorerad med körsbärstomater, basilika och parmesan

Vår produkt

Blandfärs i skivor i tråg

Blandfärs

Med nöt- och fläskkött av hög kvalitet från gotländska gårdar som råvara har vi malt en riktigt god blandfärs. Vår blandfärs, som är paketerad i en skyddande atmosfär, passar utmärkt till rätter där man vill ha en bra bindning. T.ex. köttbullar och hamburgare.

Tänk på att färs alltid ska genomstekas.

Ingredienser

  • 1 pkt lasagneplattor
  • 500 g blandfärs eller nötfärs
  • 400 g krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 100 g blandade cocktailtomater
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • Olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Ostsås
  • 2 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 3 msk maizenaredning
  • 100 g riven ost
  • Salt 
  • 100 g parmesan, riven 
  • Till servering
  • Olivolja
  • Balsamico vinäger
  • Basilika
  • Cocktailtomater
  • Flingsalt
  • Svartpeppar 

Gör så här

    1. Köttfärssåsen Finhacka lökarna och bryn dem i en kastrull med köttfärsen. Häll i övriga ingredienser och låt koka 5 minuter. Späd ev. med mer vatten om det blir för torrt. Smaka av med salt och svartpeppar.
    2. Ostsåsen Koka upp mjölk och grädde, red av med maizena och lägg i osten. Smaka av med salt.
    3. Lasagnen Varva köttfärssåsen med lasagneplattorna, hälften av ostsåsen och parmesanen i mitten för att sedan avsluta med lasagneplattor och ostsås och den sista rivna parmesanen. Baka i ugnen på 200°C i ca 20 minuter tills den får en fin färg och lasagneplattorna är klara.

SMAKLIG MÅLTID!

Mer inspiration & smakglädje

Revbensspjäll med apelsin- och ingefärsglaze

  • Revben 
  • 800g revben 
  • 1 st gullök 
  • 1 st vitlöksklyfta 
  • 20 st pepparkorn 
  • 2 st lagerblad
  • Glaze 
  • 2 dl färskpressad apelsin 
  • 2 msk riven ingefära 
  • 1 dl honung 
  • 0.75 dl japansk soja 
  • 1 krm cayennepeppar  

Het chiligris med ananassallad

  • 1 kg fläskytterfilé
  • 1 st ancho chili
  • 1 st chipotle chili
  • 3 g pequin chili
  • 3 g torkade chiliflakes
  • 20 g salt
  • 50 g cashewnötter
  • 100 g nyklippta örter

  • Melonsallad
  • 0.5 st granatäpple
  • 1 st röd chili i ringar
  • 20 g koriander, strimlad
  • 20 g persilja, strimlad
  • 4 st vårlökar
  • 2 st lime, juice & zest (finrivet skal)
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Olivolja
  • Myntayoghurt
  • 2 dl yoghurt
  • 4 kvistar mynta, strimlade blad
  • 1 st lime, juice & zest
  • Salt

Tips! Ju större köttstycken du skall grilla, desto lägre värme på grillen. Detta sätt kallas att grilla med indirekt värme och kräver tålamod. Men slutresultatet blir saftigt och otroligt gott. Barbeque på riktigt!

En tallrik med sotad bifftataki och pinnar

Sotad bifftataki med nouc cham, jordnötter och koriander

  • 250 g ryggbiff
  • 4 msk pressad lime
  • 4 msk fisksås
  • 4 msk socker
  • 1 st röd chili
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1,5 dl jordnötter
  • 1 kruka koriander