100%

Gotländskt kött

Lasagne

En form lasange dekorerad med körsbärstomater, basilika och parmesan

Ingredienser

1 pkt lasagneplattor

Köttfärssås
500 g blandfärs eller nötfärs
400 g krossade tomater
1 dl vatten
100 g blandade cocktailtomater
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
Olivolja
Salt
Svartpeppar

Ostsås
2 dl grädde
2 dl mjölk
3 msk maizenaredning
100 g riven ost
Salt 

100 g parmesan, riven 

Till servering
Olivolja
Balsamico vinäger
Basilika
Cocktailtomater
Flingsalt
Svartpeppar 

Gör så här

Köttfärssåsen
Finhacka lökarna och bryn dem i en kastrull med köttfärsen. Häll i övriga ingredienser och låt koka 5 minuter. Späd ev. med mer vatten om det blir för torrt. Smaka av med salt och svartpeppar.

Ostsåsen
Koka upp mjölk och grädde, red av med maizena och lägg i osten. Smaka av med salt.

Lasagnen
Varva köttfärssåsen med lasagneplattorna, hälften av ostsåsen och parmesanen i mitten för att sedan avsluta med lasagneplattor och ostsås och den sista rivna parmesanen. Baka i ugnen på 200°C i ca 20 minuter tills den får en fin färg och lasagneplattorna är klara. 

Smaklig måltid!