100%

Gotländskt kött

Lammköttbullar tikka masala

En tallrik med lammköttbullar i en starkt röd sås

Ingredienser

Lammköttbullar
400 g lammfärs
3 msk teriyaki sauce ginger & sesame
1 tsk salt
1 tsk mald svartpeppar
1/2 kruka mynta, strimlad

500 g quinoa
1/2 kruka mynta, strimlad
1 kruka persilja, strimlad
1 burk tikka masala
2 dl rysk yoghurt
Olivolja
Flingsalt
Tellicherry svartpeppar

Vår produkt

Gör så här

  1. Koka quinoa enligt anvisning på förpackningen, gärna med en buljongtärning. 
  2. Blanda alla ingredienser till lammköttbullarna.
  3. Forma större köttbullar och stek dem klara i en varm panna med olja.
  4. Koka upp tikka masala grytan och blanda ner köttbullarna.
  5. Blanda i den strimlade persiljan och resten av myntan i quinoan precis innan servering. Servera med yoghurt.

Smaklig måltid!