100%
GOTLÄNDSKT KÖTT
RECEPT
Chark, Lamm

Lammkorv med risoni

animal icon
Chark
fork icon
4 portioner
clock icon
Lättlagat

Vår produkt

Lammkorv

Vår grovmalda lammkorv har 92% kötthalt. Den är helt fri från fläsk och består av 61% lamm och 31% nötkött. Lammkorven är smaksatt med vitlök, tomat, basilika, timjan och oregano.

Ingredienser

  • 4 st lammkorvar
  • 3 dl risoni
  • 4 dl crème fraiche (fetaost & soltorkad tomat)
  • 1 msk rostad lök
  • 8 st sparrisar
  • 20 g ramslök
  • 4 st tunt hyvlade rädisor
  • Olivolja
  • Salt
  • Havssalt
  • Svartpeppar

Gör så här

    1. Koka risonin enligt anvisningen på förpackningen. (Koka gärna i någon buljong för ännu godare smak.) Grilla eller stek korvarna. Koka sparrisen i saltat vatten i en minut. Ta upp och skär i 3 cm bitar. Strimla ramslöken och vänd ner den i risonin tillsammans med crème fraichen. Smaka av med salt, peppar och olivolja. Servera enligt bilden, toppa med rostad lök & rädisor.

SMAKLIG MÅLTID!

Mer inspiration & smakglädje

Revbensspjäll med apelsin- och ingefärsglaze

  • Revben 
  • 800g revben 
  • 1 st gullök 
  • 1 st vitlöksklyfta 
  • 20 st pepparkorn 
  • 2 st lagerblad
  • Glaze 
  • 2 dl färskpressad apelsin 
  • 2 msk riven ingefära 
  • 1 dl honung 
  • 0.75 dl japansk soja 
  • 1 krm cayennepeppar  

Het chiligris med ananassallad

  • 1 kg fläskytterfilé
  • 1 st ancho chili
  • 1 st chipotle chili
  • 3 g pequin chili
  • 3 g torkade chiliflakes
  • 20 g salt
  • 50 g cashewnötter
  • 100 g nyklippta örter

  • Melonsallad
  • 0.5 st granatäpple
  • 1 st röd chili i ringar
  • 20 g koriander, strimlad
  • 20 g persilja, strimlad
  • 4 st vårlökar
  • 2 st lime, juice & zest (finrivet skal)
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Olivolja
  • Myntayoghurt
  • 2 dl yoghurt
  • 4 kvistar mynta, strimlade blad
  • 1 st lime, juice & zest
  • Salt

Tips! Ju större köttstycken du skall grilla, desto lägre värme på grillen. Detta sätt kallas att grilla med indirekt värme och kräver tålamod. Men slutresultatet blir saftigt och otroligt gott. Barbeque på riktigt!

En tallrik med sotad bifftataki och pinnar

Sotad bifftataki med nouc cham, jordnötter och koriander

  • 250 g ryggbiff
  • 4 msk pressad lime
  • 4 msk fisksås
  • 4 msk socker
  • 1 st röd chili
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1,5 dl jordnötter
  • 1 kruka koriander