Vår högrevsfärs innehåller oxbringa vilket ger ett saftigt och smakrikt resultat. Den är paketerad i en skyddande atmosfär och passar utmärkt till att göra exempelvis hamburgare eller köttbullar på.
Vår produkt
Ingredienser
- 300 g högrevsfärs
- 150 g quinoa
- 3 msk Teriyaki sauce ginger & sesame
- 1 lime, saft & zest
- 1 tsk salt
- 1 tsk mald svartpeppar
- 1⁄2 kruka koriander, strimlad
- Panering
1 dl mjöl
2 st ägg uppvispat med lite vatten
1 pkt panko (japanskt ströbröd)
salt - 1 l olja till fritering
- Dipp
2 dl sweet chilisås
1 st lime, saft & zest
2 msk japansk soya
1⁄2 kruka koriander, strimlad
- Till servering
4 stora blad isbergssallad
Koriander till garnering
1 st lime
Gör så här
- Koka quinoa enligt anvisning på förpackningen, gärna med en buljongtärning, kyl ned. (Detta kan man med fördel göra dagen innan.)
- Blanda högrev med salt, quinoa och övriga ingredienser och forma till bollar stora som köttbullar.
- Rulla dessa i mjöl sedan ägg och avsluta i panco.
- Blanda alla ingredienser till dippsåsen.
- Värm oljan till 180°C i en kastrull alt. i en fritös.
- Frittera bollarna. När de är gyllenbruna, lägg dem på papper som tar bort överflödig olja, salta.
- Sätt ugnen på 70°C där färdiga bollar kan förvaras medan du friterar nästa omgång.
SMAKLIG MÅLTID!