100%

Gotländskt kött

Högrev & quinoafritters

Ett knyte i ett salladsblad med härligt friterade bollar, lime och dressing vid sidan.

Ingredienser

Högrev & quinoa-fritters
300 g högrevsfärs
150 g quinoa
3 msk Teriyaki sauce ginger & sesame
1 lime, saft & zest
1 tsk salt
1 tsk mald svartpeppar
1⁄2 kruka koriander, strimlad

Panering
1 dl mjöl
2 st ägg uppvispat med lite vatten
1 pkt panko (japanskt ströbröd)
salt

1 l olja till fritering

Dipp
2 dl sweet chilisås
1 st lime, saft & zest
2 msk japansk soya
1⁄2 kruka koriander, strimlad

Till servering
4 stora blad isbergssallad
Koriander till garnering
1 st lime

Vår produkt

Gör så här

  1. Koka quinoa enligt anvisning på förpackningen, gärna med en buljongtärning, kyl ned. (Detta kan man med fördel göra dagen innan.)
  2. Blanda högrev med salt, quinoa och övriga ingredienser och forma till bollar stora som köttbullar.
  3. Rulla dessa i mjöl sedan ägg och avsluta i panco.
  4. Blanda alla ingredienser till dippsåsen.
  5. Värm oljan till 180°C i en kastrull alt. i en fritös.
  6. Frittera bollarna. När de är gyllenbruna, lägg dem på papper som tar bort överflödig olja, salta.
  7. Sätt ugnen på 70°C där färdiga bollar kan förvaras medan du friterar nästa omgång. 

Smaklig måltid!