Ett gott kött av hög kvalitet kräver rätt handlag i köket för den perfekta smakupplevelsen. I vår receptsamling finner du förhoppningsvis inspiration till helt nya rätter och återupptäcker en del nygamla klassiker. Vissa av våra recept är specialkomponerade av stjärnkrögaren Fredrik Malmstedt.
Recept
Het chiligris med ananassallad
Gör så här:
Mixa chilisorterna till ett pulver och gnid in i köttet tillsammans med salt. Låt ligga och dra i 15- 20 minuter. Grilla på låg värme till en innertemperatur på 62°. Under tiden köttet ligger på grillen blanda samman alla ingredienser till myntayoghurten. Skär alla ingredienser till salladen i olika storlekar, smaka av med salt, olivolja och lime. Servera med nyklippta örter och cashewnötter.
Tips! Ju större köttstycken du skall grilla, desto lägre värme på grillen. Detta sätt kallas att grilla med indirekt värme och kräver tålamod. Men slutresultatet blir saftigt och otroligt gott. Barbeque på riktigt!