Ett gott kött av hög kvalitet kräver rätt handlag i köket för den perfekta smakupplevelsen. I vår receptsamling finner du förhoppningsvis inspiration till helt nya rätter och återupptäcker en del nygamla klassiker. Vissa av våra recept är specialkomponerade av stjärnkrögaren Fredrik Malmstedt.
Recept
Grillad oxfilé med sparris
Gör så här:
Blanda smöret med örterna samt vitlöken och smaka av med salt och peppar. Pensla köttet med olja, salta och peppra. Grilla över ordentlig glöd 3-4 minuter på varje sida. Låt ligga och vila antingen i folie eller på den svala sidan på grillen. Ett alternativ är att laga klart köttet i ugnen på 95°. Sätt i stektermometer. Vid 52˚ är köttet röttt (rare), vid 57˚ rosarött (medium) och vid 65˚ är det genomstekt (well done). Pensla sparrisen med olja och grilla. Servera med isbergssallad, örtsmör och en halv citron för varje person att själv pressa över kött och grönsaker.