100%

Gotländskt kött

Grillad oxfilé med sparris

En tallrik med skivor av oxfilé och gröna tillbehör

Ingredienser

4 bitar á 200 g oxfilé
20 g grön sparris
150 g smör, rumstempererat
50 g färska örter (t ex dragon, persilja och körvel)
1 st vitlöksklyfta
1 st isbergssallad
2 st citroner
Olivolja
Salt
Svartpeppar

Vår produkt

Gör så här

  1. Blanda smöret med örterna samt vitlöken och smaka av med salt och peppar.
  2. Pensla köttet med olja, salta och peppra.
  3. Grilla över ordentlig glöd 3-4 minuter på varje sida. Låt ligga och vila antingen i folie eller på den svala sidan på grillen. Ett alternativ är att laga klart köttet i ugnen på 95°. Sätt i stektermometer. Vid 52˚ är köttet röttt (rare), vid 57˚ rosarött (medium) och vid 65˚ är det genomstekt (well done).
  4. Pensla sparrisen med olja och grilla. 
  5. Servera med isbergssallad, örtsmör och en halv citron för varje person att själv pressa över kött och grönsaker.

Smaklig måltid!