100%
GOTLÄNDSKT KÖTT
RECEPT
Gris

Grillad fläskkarré teriyaki

animal icon
Gris
fork icon
4 portioner
clock icon
Grillat
En skål med en färgsprakande upplagd rätt

Vår produkt

Flaskkarre i vakuumförpackning

Fläskkarré

Fläskkarrén sitter mellan huvud och kotlettrad. 

Ta fram köttet i rumstemperatur i 30 minuter. Krydda med salt och peppar. Bryn sedan köttet hel eller i skivor i smör och olja. Stek i ugn på 150 grader till en innertemperatur på 75 grader. Vila köttet innan servering.

Ingredienser

  • 600 g fläskkarré
  • 3 dl mathavre
  • 0.5 gurka
  • 1 st röd paprika
  • 1 st baby gem
  • 2 st salladslök
  • 2 msk sesamfrön
  • 1 dl teriyaki sauce ginger & sesame
  • Olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar

Till servering
Teriyaki sauce ginger & sesame

Gör så här

    1. Koka mathavre enligt anvisningen på förpackningen. (Koka gärna i någon buljong för ännu godare smak.)
    2. Skär karrén i tre tjockare skivor, salta och peppra, grilla eller stek dem i en stekpanna.
    3. Grilla karrén över ordentlig glöd till fin färg runt om, sätt i en termometer. Låt karrén grillas klart till 63° där det är något svalare, gärna under lock.
    4. Låt köttet vila, skär sedan köttet i tunnare skivor.
    5. Skala och skär gurkan i bitar, skär paprikan i romber, skär salladslöken i tunna slantar. Ta bort roten på salladen och plocka ner bladen, skölj dem.
    6. Blanda köttet med teriyakisås samt havre, vänd sedan ner gurka, paprika, sallad, lök, sesamfrön. Smaka av med olivolja, salt och peppar.

SMAKLIG MÅLTID!

Mer inspiration & smakglädje

Revbensspjäll med apelsin- och ingefärsglaze

  • Revben 
  • 800g revben 
  • 1 st gullök 
  • 1 st vitlöksklyfta 
  • 20 st pepparkorn 
  • 2 st lagerblad
  • Glaze 
  • 2 dl färskpressad apelsin 
  • 2 msk riven ingefära 
  • 1 dl honung 
  • 0.75 dl japansk soja 
  • 1 krm cayennepeppar  

Het chiligris med ananassallad

  • 1 kg fläskytterfilé
  • 1 st ancho chili
  • 1 st chipotle chili
  • 3 g pequin chili
  • 3 g torkade chiliflakes
  • 20 g salt
  • 50 g cashewnötter
  • 100 g nyklippta örter

  • Melonsallad
  • 0.5 st granatäpple
  • 1 st röd chili i ringar
  • 20 g koriander, strimlad
  • 20 g persilja, strimlad
  • 4 st vårlökar
  • 2 st lime, juice & zest (finrivet skal)
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Olivolja
  • Myntayoghurt
  • 2 dl yoghurt
  • 4 kvistar mynta, strimlade blad
  • 1 st lime, juice & zest
  • Salt

Tips! Ju större köttstycken du skall grilla, desto lägre värme på grillen. Detta sätt kallas att grilla med indirekt värme och kräver tålamod. Men slutresultatet blir saftigt och otroligt gott. Barbeque på riktigt!

En tallrik med sotad bifftataki och pinnar

Sotad bifftataki med nouc cham, jordnötter och koriander

  • 250 g ryggbiff
  • 4 msk pressad lime
  • 4 msk fisksås
  • 4 msk socker
  • 1 st röd chili
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1,5 dl jordnötter
  • 1 kruka koriander