100%

Gotländskt kött

Grillad fläskkarré teriyaki

En skål med en färgsprakande upplagd rätt

Ingredienser

600 g fläskkarré
3 dl mathavre
1⁄2 gurka
1 st röd paprika
1 st baby gem
2 st salladslök
2 msk sesamfrön
1 dl teriyaki sauce ginger & sesame

Olivolja
Salt
Svartpeppar

Till servering
Teriyaki sauce ginger & sesame

Vår produkt

Gör så här

  1. Koka mathavre enligt anvisningen på förpackningen. (Koka gärna i någon buljong för ännu godare smak.)
  2. Skär karrén i tre tjockare skivor, salta och peppra, grilla eller stek dem i en stekpanna.
  3. Grilla karrén över ordentlig glöd till fin färg runt om, sätt i en termometer. Låt karrén grillas klart till 63° där det är något svalare, gärna under lock.
  4. Låt köttet vila, skär sedan köttet i tunnare skivor.
  5. Skala och skär gurkan i bitar, skär paprikan i romber, skär salladslöken i tunna slantar. Ta bort roten på salladen och plocka ner bladen, skölj dem.
  6. Blanda köttet med teriyakisås samt havre, vänd sedan ner gurka, paprika, sallad, lök, sesamfrön. Smaka av med olivolja, salt och peppar. 

Smaklig måltid!