100%

Gotländskt kött

Flapsteak med sparris & citron

En tallrik med fint upplagt sparris och kött med en grillad citron som tillbehör

Ingredienser

800 g Flapsteak
12 st vit sparris
8 st grön sparris
4 st sommarlökar
4 st rädisor, hyvlade
1 kruka gräslök
1 ask kryddkrasse
1 st röd chili
BBQ sauce
Olivolja
Salt
Svartpeppar

Vår produkt

Gör så här

  1. Salta och peppra köttet.
  2. Grilla över bra glöd och lägg sedan köttet på sidan över indirekt värme. Vid 55°c innertemperatur är den härligt rosa.
  3. Låt köttet vila någon minut innan du skär upp det.
  4. Skala hela den vita sparrisen och den nedre delen av den gröna sparrisen.
  5. Koka upp en stor kastrull med vatten och salta så det smakar hav (ca 3% salt).
  6. Blanchera lökarna och sparrisen i omgångar i vattnet max en minut. Kyl dem snabbt i isvatten.
  7. Olja in och grilla grönsakerna.
  8. Dela citronen på mitten och lägg den på grillen. Finhacka gräslök, chili och klipp krassen. 

Smaklig måltid!