100%

Gotländskt kött

Flankstek med örter

Ett fatt med en stek toppad med lök och örter

Ingredienser

1 st flankstek
20 g färsk timjan
20 g färsk rosmarin
1 st chili i skivor
2 st gul lök i skivor
3 st vitlöksklyftor i skivor
Matolja
Olivolja
Salt
Svartpeppar

Vår produkt

Gör så här

  1. Börja med att putsa köttet.
  2. Skiva lök, vitlök och chili.
  3. Blanda köttet med alla ingredienser utom salt i en vid skål eller ett bleck. Har du tid, gör gärna marineringen dagen innan.
  4. Separera sedan köttet från kryddor och lök.
  5. Se till att ha ordentlig glöd på grillen, salta och peppra och grilla så köttet får tydligt grillmönster.
  6. Sätt ugnen på 95° och laga klart köttet med stektermometer. Vid 52° är köttet rött (rare), vid 57° rosarött (medium) och vid 65° är det genomstekt (well done).
  7. Ett alternativ till att låta köttet gå klart i ugnen är att du lägger köttet på den svalare delen av grillen en stund innan du skivar upp det.
  8. Gör ett paket i folie till löken, örterna och chilin, baka allt på grillen. 
  9. Servera köttet med en krispig sallad, primörer och den bakade löken.

Smaklig måltid!