100%

Gotländskt kött

Fårrostbiff provencale med örtsmör, råstekt potatis och råstekta haricots verts

Tillagad fårfilé ligger på en tallrik

Ingredienser

600 g fårrostbiff

8-12 fasta potatisar

100 g smör

1 kruka persilja

1 kruka rosmarin

2 st klyftor vitlök

1 st citron

Svartpeppar

2 påsar haricots verts

Gör så här

  1. Putsa köttet från hinnor och salta runt om. Stek köttet runt om i smör och olja till det fått fin färg. Lägg på plåt eller i ugnsform och kör i ugnen på 150-170 C till 58-60 C innertemperatur.
  2. Skiva potatisen tunt och skölj i kallt vatten så stärkelsen försvinner. Torka av i handduk tills helt torra. Stek i samma panna som köttet och addera en klick extra smör. Stek på medeltemperatur tills de fått fin färg och är mjuka. Salta.
  3. Blanda rumstempererat smör med en riven vitlöksklyfta, hackade örter och lite citronzest. Smaka av med salt.
  4. Skär av ändarna på haricots vertsen och stek i smör i panna några minuter. Smaka av med salt och dra åt sidan. Se till att de får lite färg men fortfarande har lite spänst och tuggmotstånd kvar.

Smaklig måltid!