100%

Gotländskt kött

Fårpasta med blandad svamp och rosmarin

Ingredienser

Valfri pasta till 4 pers

600 g fårytterfilé

6-8 st champinjoner

1 låda ostronskivling

3 st schalottenlökar

1 st vitlöksklyfta

1 dl vitt vin

1-1,5 dl vatten

4-5 dl vispgrädde

1/2 st svampbuljongtärning

1 kruka rosmarin

Parmesan

Svartpeppar

Gör så här

  1. Torka köttet torrt och salta runt om. Stek i panna med olja och smör tills innertemperatur på 60 C. Lägg åt sidan och låt vila till servering.
  2. Dela svampen i mindre bitar och stek i samma panna som köttet med en extra klick smör tills de fått lite färg.
  3. Tillsätt hackad lök och vitlök och fräs någon minut. Tillsätt sedan vitt vin och låt koka någon minut till.
  4. Tillsätt vatten och svampbuljongtärning och låt det koka ytterligare någon minut. Tillsätt grädde och reducera till en fin konsistens.
  5. Tillsätt hackad rosmarin och en rejäl näve parmesan och rör om.
  6. Innan servering skär du upp köttet i skivor och lägger i såsen tillsammans med nykokt pasta. Blanda runt och lägg på tallrik. Toppa med massor av parmesan och lite svartpeppar.

Smaklig måltid!