- Skär bort senor och hinnor från köttet och skär ner i mindre bitar, ca 2x2cm
- Hacka lök och vitlök grovt och hacka ner chilin i mindre bitar.
- Bryn köttet hårt i en gjutjärnsgryta med lite olja tills de fått rejält med färg. Tillsätt lök, vitlök, chili, kryddor och tomatpure och stek några minuter till. Tillsätt öl och köttbuljong och koka på medelvärme i 2,5.-4h tills köttet faller isär.
- Ta upp köttet och koka ner återstående vätskan tills en intensiv smak och tills den tjocknar. Mixa slät. Riv sönder köttet och tillsätt såsen tills du får en bra chilikoncistens. Smaka av med salt och lite kakao.
- Blanda ättika, socker och vatten och rör tills sockret löst sig. Skala och skiva rödlöken och lägg i lagen. Låt ligga i lagen minst 30 min.
- Blanda tärnad avocado, fint hackad silverlök, hackad koriander, riven eller fint hackad vitlök, ½-1 pressad lime, lite olivolja och salt.
Servera med gräddfil, tortillabröd och nachos eller andra valfria tillbehör.