- Skär köttet i ca 5×5 cm stora kuber och tärna ner sidfläsket i ca 2×2 cm kuber.
- Lägg sidfläsket i kall panna och låt pannan komma upp till medel+ värme. Stek fläsket så det får fin färg runt om. Lägg fläsket i en kastrull men spara fettet i pannan.
- Bryn köttet på hög värme så det får rikligt med färg runt om alla kuber. För över till kastrullen.
- Tillsätt en skvätt olja eller smör och tillsätt grovt skuren lök och morot, tomatpurén samt tunt skivad vitlök till pannan och fortsätt fräsa några minuter. Lägg över i kastrullen. Pudra över mjölet och rör runt.
- Tillsätt vinet i pannan och låt det koka några minuter så du får med alla goda rester. Häll ner vin, vatten, fond, soja, timjan, och lagerblad. Låt sjuda på svag värme i 1,5-2 h tills köttet är mört.
- Skala steklöken och skär svampen i klyftor. Stek i smör tills fin färg. Rör ner i grytan när den är klar och låt dra några minuter.
- Koka potatisen mjuk, häll av och låt ånga av i 5 min. Pressa potatisen och tillsätt smält smör och varm gräddmjölk. Rör till en puré och smaka av med salt.