100%
GOTLÄNDSKT KÖTT
RECEPT
Chark

Pizza med 4 ostar & ramslökskorv

animal icon
Chark
fork icon
4 portioner
clock icon
Lättlagat

Vår produkt

Ramslök & timjankorv

Vår ramslök & timjankorv har 90% kötthalt. Ramslök är en typisk gotländsk krydda som växer vilt på vår kulinariska ö. Den är en underbar smaksättare som dessutom får en finare och rundare smak när den värms. Ramslök har en lätt, mild arom och smakar som en blandning av gräslök och vitlök.

Ingredienser

  • 4 st surdegs-pizzabottnar med
    tomatsås & 4 sorters ost. (alt. annan botten)
  • 1 pkt ramslök & timjanskorv
  • 200 g coctailtomater
  • 1 kruka basilika
  • 50 g rucola
  • 50 g parmesan
  • Olivolja
  • Flingsalt
  • Svartpeppar 

Gör så här

    1. Sätt ugnen på 200 °C. Har du en pizzasten bakas pizzan med fördel på denna, ca 8
    2. 10 minuter. Alt. så bakar du den på en pizzasten i din grill. Skiva korvarna i halv centimeter tjocka skivor samt dela tomaterna och sprid ut dessa på pizzorna. När Pizzorna kommer ut från ugnen toppa dessa med ruccola, basilika, nyriven parmesan, olivolja, flingsalt och peppar.

SMAKLIG MÅLTID!

Mer inspiration & smakglädje

Revbensspjäll med apelsin- och ingefärsglaze

  • Revben 
  • 800g revben 
  • 1 st gullök 
  • 1 st vitlöksklyfta 
  • 20 st pepparkorn 
  • 2 st lagerblad
  • Glaze 
  • 2 dl färskpressad apelsin 
  • 2 msk riven ingefära 
  • 1 dl honung 
  • 0.75 dl japansk soja 
  • 1 krm cayennepeppar  

Het chiligris med ananassallad

  • 1 kg fläskytterfilé
  • 1 st ancho chili
  • 1 st chipotle chili
  • 3 g pequin chili
  • 3 g torkade chiliflakes
  • 20 g salt
  • 50 g cashewnötter
  • 100 g nyklippta örter

  • Melonsallad
  • 0.5 st granatäpple
  • 1 st röd chili i ringar
  • 20 g koriander, strimlad
  • 20 g persilja, strimlad
  • 4 st vårlökar
  • 2 st lime, juice & zest (finrivet skal)
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Olivolja
  • Myntayoghurt
  • 2 dl yoghurt
  • 4 kvistar mynta, strimlade blad
  • 1 st lime, juice & zest
  • Salt

Tips! Ju större köttstycken du skall grilla, desto lägre värme på grillen. Detta sätt kallas att grilla med indirekt värme och kräver tålamod. Men slutresultatet blir saftigt och otroligt gott. Barbeque på riktigt!

En tallrik med sotad bifftataki och pinnar

Sotad bifftataki med nouc cham, jordnötter och koriander

  • 250 g ryggbiff
  • 4 msk pressad lime
  • 4 msk fisksås
  • 4 msk socker
  • 1 st röd chili
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1,5 dl jordnötter
  • 1 kruka koriander