100%
GOTLÄNDSKT KÖTT
RECEPT
Gris, Nöt

Lasagne

animal icon
Gris
fork icon
4 portioner
clock icon
Lättlagat
En form lasange dekorerad med körsbärstomater, basilika och parmesan

Vår produkt

Blandfärs från Smak av Gotland i smart förpackning som använder 70% mindre plast,

Blandfärs

Med nöt- och fläskkött av hög kvalitet från gotländska gårdar som råvara har vi malt en riktigt god blandfärs. Vår blandfärs, som är paketerad i en skyddande atmosfär, passar utmärkt till rätter där man vill ha en bra bindning. T.ex. köttbullar och hamburgare.

Tänk på att färs alltid ska genomstekas.

Blandfärsen kommer i en smart förpackning som är smidig att transportera och hantera, och som använder 70% mindre plast än alternativ i tråg.

Ingredienser

  • 1 pkt lasagneplattor
  • 500 g blandfärs eller nötfärs
  • 400 g krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 100 g blandade cocktailtomater
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • Olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Ostsås
  • 2 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 3 msk maizenaredning
  • 100 g riven ost
  • Salt 
  • 100 g parmesan, riven 
  • Till servering
  • Olivolja
  • Balsamico vinäger
  • Basilika
  • Cocktailtomater
  • Flingsalt
  • Svartpeppar 

Gör så här

    1. Köttfärssåsen Finhacka lökarna och bryn dem i en kastrull med köttfärsen. Häll i övriga ingredienser och låt koka 5 minuter. Späd ev. med mer vatten om det blir för torrt. Smaka av med salt och svartpeppar.
    2. Ostsåsen Koka upp mjölk och grädde, red av med maizena och lägg i osten. Smaka av med salt.
    3. Lasagnen Varva köttfärssåsen med lasagneplattorna, hälften av ostsåsen och parmesanen i mitten för att sedan avsluta med lasagneplattor och ostsås och den sista rivna parmesanen. Baka i ugnen på 200°C i ca 20 minuter tills den får en fin färg och lasagneplattorna är klara.

SMAKLIG MÅLTID!

Mer inspiration & smakglädje

Julkryddad lammstek med apelsin

  • Lamm
  • 1.2 kg lammstek
  • 50 g smör
  • 1 st apelsin
  • 2 st hela vitlökar

  • Kryddblandning
  • 2 msk olivolja
  • 1 st gullök
  • 3 tsk kanel
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 tsk ingefära
  • 0,5 st kryddnejlika
  • 1 krm cayennepeppar
  • 0,5 kruka koriander

Tillaga julskinka

  • För kokning på spis
  • · 1 st rimmad skinka
  • · 10 st kryddpepparkorn
  • · 3 st lagerblad
  • · 2 st lökhalvor
  • · 1 st morot

  • För kokning i ugn
  • · 1 st rimmad skinka

Griljering till julskinka

  • 1 st ägg
  • 2 msk senap
  • 1/2 dl ströbröd
  • Nejlikor