100%
GOTLÄNDSKT KÖTT
RECEPT
Nöt

Köttbullar i tomatsås med spagetti

animal icon
Nöt
fork icon
4 portioner
clock icon
Övrigt

Vår produkt

Nötfärs från Smak av Gotland fotograferad i sin förpackning, rakt ovanifrån.

Nötfärs 500 g

Med nötkött av hög kvalitet från gotländska gårdar som råvara har vi malt en riktigt god nötfärs. Vår nötfärs, som är paketerad i en skyddande atmosfär, passar utmärkt till rätter där man vill åt en tydlig köttsmak. T ex köttfärssås och gryträtter.
Prova även vår Högrevsfärs som höjer smaken på hamburgaren.

Nötfärs 12 % är utmärkt att använda till hamburgare, köttbullar och pannbiffar. Krydda med salt och peppar och tänk på att färsen alltid ska vara genomstekt.

Nötfärsen kommer i en smart förpackning som är smidig att transportera och hantera, och som använder 70% mindre plast än alternativ i tråg.

Ingredienser

  • 600 g nötfärs
  • 2 msk ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 st ägg
  • Salt
  • Peppar
  • Smör

  • Tomatsås
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • 1 1/2 dl parmesan, riven
  • 4 portioner spagetti eller annan pasta
  • Basilika

Gör så här

    1. Blanda ströbröd och mjölk och låt dra ca 10 minuter.
    2. Blanda ner nötfärsen och ägg, smaka upp med salt och peppar.
    3. Gör gärna ett stekprov innan du rullar köttbullar för att se att den har rätt smak.
    4. Rullar stora köttbullar och stek i smör.
    5. Tomatsås: Finhacka löken och vitlöken och fräs i lite olja utan att få färg. Tillsätt tomater och tomatpuré och mixa, det ska inte bli en helt slät sås, lite bitar ska finnas kvar.
    6. Ge såsen ett uppkok och vänd ner 1 dl parmesan, salta och peppra.
    7. Blanda tomatsåsen med köttbullarna.
    8. Servering: Koka pastan och lägg på ett fat. Slå över köttbullar med tomatsåsen. Avsluta med att strö över sen sista parmesanen och basilikablad. Vill du kan du också ringla över lite mer olivolja och lite extra peppar.

SMAKLIG MÅLTID!

Mer inspiration & smakglädje

Revbensspjäll med apelsin- och ingefärsglaze

  • Revben 
  • 800g revben 
  • 1 st gullök 
  • 1 st vitlöksklyfta 
  • 20 st pepparkorn 
  • 2 st lagerblad
  • Glaze 
  • 2 dl färskpressad apelsin 
  • 2 msk riven ingefära 
  • 1 dl honung 
  • 0.75 dl japansk soja 
  • 1 krm cayennepeppar  

Het chiligris med ananassallad

  • 1 kg fläskytterfilé
  • 1 st ancho chili
  • 1 st chipotle chili
  • 3 g pequin chili
  • 3 g torkade chiliflakes
  • 20 g salt
  • 50 g cashewnötter
  • 100 g nyklippta örter

  • Melonsallad
  • 0.5 st granatäpple
  • 1 st röd chili i ringar
  • 20 g koriander, strimlad
  • 20 g persilja, strimlad
  • 4 st vårlökar
  • 2 st lime, juice & zest (finrivet skal)
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Olivolja
  • Myntayoghurt
  • 2 dl yoghurt
  • 4 kvistar mynta, strimlade blad
  • 1 st lime, juice & zest
  • Salt

Tips! Ju större köttstycken du skall grilla, desto lägre värme på grillen. Detta sätt kallas att grilla med indirekt värme och kräver tålamod. Men slutresultatet blir saftigt och otroligt gott. Barbeque på riktigt!

En tallrik med sotad bifftataki och pinnar

Sotad bifftataki med nouc cham, jordnötter och koriander

  • 250 g ryggbiff
  • 4 msk pressad lime
  • 4 msk fisksås
  • 4 msk socker
  • 1 st röd chili
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1,5 dl jordnötter
  • 1 kruka koriander