100%
GOTLÄNDSKT KÖTT
RECEPT
Nöt

Korean bbq-bowl

animal icon
Nöt
fork icon
4 portioner
clock icon
Lättlagat
En skål med grönsaker, kött, örter och lime toppat med ett stekt ägg

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 4 msk korean bbq sauce
  • Sesamolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Tillbehör
  • 100 g spenat
  • 0.5 gurka
  • Salladslök
  • 4 dl ris
  • 4 st ägg 
  • Till servering
  • Kimchi
  • Srirachamajonnäs
  • Groddar
  • Lime
  • Chilirostade sesamfrön
  • Koriander

Gör så här

    1. Riset kan med fördel kokas dagen innan.
    2. Stek riset i sesamolja, smaka av med salt, peppar och avsluta med salladslök och sesamfrön.
    3. Bryn köttfärsen i sesamolja i het panna. Smaka av med salt och svartpeppar samt bbq sås om man önskar hetare smak.
    4. Svetta spenaten lätt i panna med sesamolja.
    5. Skala och skär gurkan i bitar, skär salladslöken i slantar.
    6. Servera alla ingredienser med nystekt ägg, den varma färsen och stekta riset. Servera gärna med extra bbq sås på sidan.

SMAKLIG MÅLTID!

Mer inspiration & smakglädje

Revbensspjäll med apelsin- och ingefärsglaze

  • Revben 
  • 800g revben 
  • 1 st gullök 
  • 1 st vitlöksklyfta 
  • 20 st pepparkorn 
  • 2 st lagerblad
  • Glaze 
  • 2 dl färskpressad apelsin 
  • 2 msk riven ingefära 
  • 1 dl honung 
  • 0.75 dl japansk soja 
  • 1 krm cayennepeppar  

Het chiligris med ananassallad

  • 1 kg fläskytterfilé
  • 1 st ancho chili
  • 1 st chipotle chili
  • 3 g pequin chili
  • 3 g torkade chiliflakes
  • 20 g salt
  • 50 g cashewnötter
  • 100 g nyklippta örter

  • Melonsallad
  • 0.5 st granatäpple
  • 1 st röd chili i ringar
  • 20 g koriander, strimlad
  • 20 g persilja, strimlad
  • 4 st vårlökar
  • 2 st lime, juice & zest (finrivet skal)
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Olivolja
  • Myntayoghurt
  • 2 dl yoghurt
  • 4 kvistar mynta, strimlade blad
  • 1 st lime, juice & zest
  • Salt

Tips! Ju större köttstycken du skall grilla, desto lägre värme på grillen. Detta sätt kallas att grilla med indirekt värme och kräver tålamod. Men slutresultatet blir saftigt och otroligt gott. Barbeque på riktigt!

En tallrik med sotad bifftataki och pinnar

Sotad bifftataki med nouc cham, jordnötter och koriander

  • 250 g ryggbiff
  • 4 msk pressad lime
  • 4 msk fisksås
  • 4 msk socker
  • 1 st röd chili
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1,5 dl jordnötter
  • 1 kruka koriander