100%
GOTLÄNDSKT KÖTT
RECEPT
Nöt

Högrev & quinoafritters

animal icon
Nöt
fork icon
4 portioner
clock icon
Lättlagat
Ett knyte i ett salladsblad med härligt friterade bollar, lime och dressing vid sidan.

Vår produkt

Högrevsfärs

Vår högrevsfärs innehåller oxbringa vilket ger ett saftigt och smakrikt resultat. Den passar utmärkt till att göra exempelvis hamburgare eller köttbullar på.

Högrevsfärsen kommer i en smart förpackning som är smidig att transportera och hantera, och som använder 70% mindre plast än alternativ i tråg.

Ingredienser

  • 300 g högrevsfärs
  • 150 g quinoa
  • 3 msk Teriyaki sauce ginger & sesame
  • 1 lime, saft & zest
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk mald svartpeppar
  • 1⁄2 kruka koriander, strimlad

  • Panering
    1 dl mjöl
    2 st ägg uppvispat med lite vatten
    1 pkt panko (japanskt ströbröd)
    salt
  • 1 l olja till fritering

  • Dipp
    2 dl sweet chilisås
    1 st lime, saft & zest
    2 msk japansk soya
    1⁄2 kruka koriander, strimlad

  • Till servering
    4 stora blad isbergssallad
    Koriander till garnering
    1 st lime

Gör så här

    1. Koka quinoa enligt anvisning på förpackningen, gärna med en buljongtärning, kyl ned. (Detta kan man med fördel göra dagen innan.)
    2. Blanda högrev med salt, quinoa och övriga ingredienser och forma till bollar stora som köttbullar.
    3. Rulla dessa i mjöl sedan ägg och avsluta i panco.
    4. Blanda alla ingredienser till dippsåsen.
    5. Värm oljan till 180°C i en kastrull alt. i en fritös.
    6. Frittera bollarna. När de är gyllenbruna, lägg dem på papper som tar bort överflödig olja, salta.
    7. Sätt ugnen på 70°C där färdiga bollar kan förvaras medan du friterar nästa omgång.

SMAKLIG MÅLTID!

Mer inspiration & smakglädje

Revbensspjäll med apelsin- och ingefärsglaze

  • Revben 
  • 800g revben 
  • 1 st gullök 
  • 1 st vitlöksklyfta 
  • 20 st pepparkorn 
  • 2 st lagerblad
  • Glaze 
  • 2 dl färskpressad apelsin 
  • 2 msk riven ingefära 
  • 1 dl honung 
  • 0.75 dl japansk soja 
  • 1 krm cayennepeppar  

Het chiligris med ananassallad

  • 1 kg fläskytterfilé
  • 1 st ancho chili
  • 1 st chipotle chili
  • 3 g pequin chili
  • 3 g torkade chiliflakes
  • 20 g salt
  • 50 g cashewnötter
  • 100 g nyklippta örter

  • Melonsallad
  • 0.5 st granatäpple
  • 1 st röd chili i ringar
  • 20 g koriander, strimlad
  • 20 g persilja, strimlad
  • 4 st vårlökar
  • 2 st lime, juice & zest (finrivet skal)
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Olivolja
  • Myntayoghurt
  • 2 dl yoghurt
  • 4 kvistar mynta, strimlade blad
  • 1 st lime, juice & zest
  • Salt

Tips! Ju större köttstycken du skall grilla, desto lägre värme på grillen. Detta sätt kallas att grilla med indirekt värme och kräver tålamod. Men slutresultatet blir saftigt och otroligt gott. Barbeque på riktigt!

En tallrik med sotad bifftataki och pinnar

Sotad bifftataki med nouc cham, jordnötter och koriander

  • 250 g ryggbiff
  • 4 msk pressad lime
  • 4 msk fisksås
  • 4 msk socker
  • 1 st röd chili
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1,5 dl jordnötter
  • 1 kruka koriander