Oxfilén sitter på insidan av ryggraden och är den möraste detaljen på djuret. Filén kan delas upp i huvud, mittbit och svans.
Vår produkt
Ingredienser
- 4 bitar á 200 g oxfilé
- 20 g grön sparris
- 150 g smör, rumstempererat
- 50 g färska örter (t ex dragon, persilja och körvel)
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 st isbergssallad
- 2 st citroner
- Olivolja
- Salt
- Svartpeppar
Gör så här
- Blanda smöret med örterna samt vitlöken och smaka av med salt och peppar.
- Pensla köttet med olja, salta och peppra.
- Grilla över ordentlig glöd 3-4 minuter på varje sida. Låt ligga och vila antingen i folie eller på den svala sidan på grillen. Ett alternativ är att laga klart köttet i ugnen på 95°. Sätt i stektermometer. Vid 52˚ är köttet röttt (rare), vid 57˚ rosarött (medium) och vid 65˚ är det genomstekt (well done).
- Pensla sparrisen med olja och grilla.
- Servera med isbergssallad, örtsmör och en halv citron för varje person att själv pressa över kött och grönsaker.
SMAKLIG MÅLTID!