Flapsteak liknar flanksteken men har tjockare fibrer och mer fett. Den passar bäst att grilla eller steka på hög värme i stekpanna. När köttet skivas upp ska det göras tvärs över fibrerna, gärna i skivor på ca 1-2 cm.
Vår produkt
Ingredienser
- 800 g flapsteak
- 12 st vit sparris
- 8 st grön sparris
- 4 st sommarlökar
- 4 st rädisor, hyvlade
- 1 kruka gräslök
- 1 ask kryddkrasse
- 1 st röd chili
- BBQ sauce
- Olivolja
- Salt
- Svartpeppar
Gör så här
- Salta och peppra köttet.
- Grilla över bra glöd och lägg sedan köttet på sidan över indirekt värme. Vid 55°c innertemperatur är den härligt rosa.
- Låt köttet vila någon minut innan du skär upp det.
- Skala hela den vita sparrisen och den nedre delen av den gröna sparrisen.
- Koka upp en stor kastrull med vatten och salta så det smakar hav (ca 3% salt).
- Blanchera lökarna och sparrisen i omgångar i vattnet max en minut. Kyl dem snabbt i isvatten.
- Olja in och grilla grönsakerna.
- Dela citronen på mitten och lägg den på grillen. Finhacka gräslök, chili och klipp krassen.
SMAKLIG MÅLTID!