100%
GOTLÄNDSKT KÖTT
RECEPT
Nöt

Färsbiffar med rostade rotfrukter och getostkräm

animal icon
Nöt
fork icon
4 portioner
clock icon
Långkok
En form med färsbiffar och rotfrukter redo för servering tillsammans med tallrikar, bestick och tillbehör

Vår produkt

Nötfärs från Smak av Gotland fotograferad i sin förpackning, rakt ovanifrån.

Nötfärs 500 g

Med nötkött av hög kvalitet från gotländska gårdar som råvara har vi malt en riktigt god nötfärs. Vår nötfärs, som är paketerad i en skyddande atmosfär, passar utmärkt till rätter där man vill åt en tydlig köttsmak. T ex köttfärssås och gryträtter.
Prova även vår Högrevsfärs som höjer smaken på hamburgaren.

Nötfärs 12 % är utmärkt att använda till hamburgare, köttbullar och pannbiffar. Krydda med salt och peppar och tänk på att färsen alltid ska vara genomstekt.

Nötfärsen kommer i en smart förpackning som är smidig att transportera och hantera, och som använder 70% mindre plast än alternativ i tråg.

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 0.75 dl havregryn
  • 1 dl mjölk
  • 0.5 st gul lök, finhackad
  • Salt
  • Peppar
  • Smör till stekning

Gör så här

    1. Smula havregrynen och låt de svälla i mjölken.
    2. Blanda med nötfärs och lök, smaka upp med salt och peppar.
    3. Gör gärna ett stekprov innan du gör biffarna. Forma sedan till biffar och stek i smör.
    4. Rostade rotfrukter: Värm ugnen till 225°.
    5. Skala rödbetor, morötter och lökarna.
    6. Skär rödbetorna i kvartar eller i mindre klyftor om det är stora rödbetor. Halvera potatisar och morötter. Skär rödlökar i klyftor.
    7. Lägg allt i en form och blanda med rapsolja och honung. Salta och peppra.
    8. Rosta rotfrukterna ca 30 minuter.
    9. Getostcrème: Smula getosten och blanda med crème fraichen, smaka upp med salt och peppar.
    10. Servera de rostade rotfrukterna med biffarna och getostsåsen. Strö över rikligt med färsk oregano.

SMAKLIG MÅLTID!

Mer inspiration & smakglädje

Revbensspjäll med apelsin- och ingefärsglaze

  • Revben 
  • 800g revben 
  • 1 st gullök 
  • 1 st vitlöksklyfta 
  • 20 st pepparkorn 
  • 2 st lagerblad
  • Glaze 
  • 2 dl färskpressad apelsin 
  • 2 msk riven ingefära 
  • 1 dl honung 
  • 0.75 dl japansk soja 
  • 1 krm cayennepeppar  

Het chiligris med ananassallad

  • 1 kg fläskytterfilé
  • 1 st ancho chili
  • 1 st chipotle chili
  • 3 g pequin chili
  • 3 g torkade chiliflakes
  • 20 g salt
  • 50 g cashewnötter
  • 100 g nyklippta örter

  • Melonsallad
  • 0.5 st granatäpple
  • 1 st röd chili i ringar
  • 20 g koriander, strimlad
  • 20 g persilja, strimlad
  • 4 st vårlökar
  • 2 st lime, juice & zest (finrivet skal)
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Olivolja
  • Myntayoghurt
  • 2 dl yoghurt
  • 4 kvistar mynta, strimlade blad
  • 1 st lime, juice & zest
  • Salt

Tips! Ju större köttstycken du skall grilla, desto lägre värme på grillen. Detta sätt kallas att grilla med indirekt värme och kräver tålamod. Men slutresultatet blir saftigt och otroligt gott. Barbeque på riktigt!

En tallrik med sotad bifftataki och pinnar

Sotad bifftataki med nouc cham, jordnötter och koriander

  • 250 g ryggbiff
  • 4 msk pressad lime
  • 4 msk fisksås
  • 4 msk socker
  • 1 st röd chili
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1,5 dl jordnötter
  • 1 kruka koriander