100%
GOTLÄNDSKT KÖTT
RECEPT
Gris, Nöt

Asiatiska blandfärsbullar i röd currysås med nudlar

animal icon
Gris
fork icon
4 portioner
clock icon
Lättlagat

Vår produkt

Blandfärs från Smak av Gotland i smart förpackning som använder 70% mindre plast,

Blandfärs

Med nöt- och fläskkött av hög kvalitet från gotländska gårdar som råvara har vi malt en riktigt god blandfärs. Vår blandfärs, som är paketerad i en skyddande atmosfär, passar utmärkt till rätter där man vill ha en bra bindning. T.ex. köttbullar och hamburgare.

Tänk på att färs alltid ska genomstekas.

Blandfärsen kommer i en smart förpackning som är smidig att transportera och hantera, och som använder 70% mindre plast än alternativ i tråg.

Ingredienser

Köttbullarna

  • 500 g Smak av Gotland blandfärs
  • 2 stjälkar från salladslök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk riven ingefära
  • 2 msk japansk soja
  • 1 tsk chiliflakes

Currysås med nudlar

  • 250 ml kokosmjölk
  • 2 msk rödcurry
  • 1 schalottenlök
  • 1 broccolihuvud
  • 1 pak choi
  • 2 msk kalvfond
  • 3,5 dl vatten
  • 1 tsk fish sauce
  • 1 msk sesamolja
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 lime
  • Koriander
  • 4 portioner udon nudlar

Tips! Frys ingefäran så håller den längre och är lättare att riva.

Gör så här

    Köttbullar
    1. Sätt ugnen på 200 grader, över och undervärme.
    2. Finhacka salladslök och tillsätt i en bunke tillsammans med blandfärsen. Pressa och riv ner vitlök och ingefära. Smaksätt med japansk soja och chiliflakes.
    3. Blanda smeten ordentligt och rulla ca 16 köttbullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
    4. Grädda i ugnen i ca 10 min eller tills genomstekta. (OBS! Kyl snabbt ner köttbullarna om du planerar att äta de senare i veckan. Lägg i en lufttät förpackning i kylen eller frysen efter att de svalnat något).
    Currysås med nudlar
    1. Skala och strimla schalottenlök. Skölj pak choi och broccoli och skär i små bitar.
    2. Hetta upp en panna på hög värme och fräs schalottenlök tills den börjar mjukna.
    3. Tillsätt röd curry och låt fräsa under omrörning.
    4. Tillsätt kokosmjölk, vatten, kalvfond, fish sauce, sesamolja och ev. chiliflakes. Låt puttra i minst 5 min och tillsätt sedan blandfärsbullarna, broccoli och pak choi.
    5. Tillaga udon nudlar enligt förpackning och tillsätt därefter i såsen.
    6. Servera med pressad lime och koriander.

SMAKLIG MÅLTID!

Mer inspiration & smakglädje

Revbensspjäll med apelsin- och ingefärsglaze

  • Revben 
  • 800g revben 
  • 1 st gullök 
  • 1 st vitlöksklyfta 
  • 20 st pepparkorn 
  • 2 st lagerblad
  • Glaze 
  • 2 dl färskpressad apelsin 
  • 2 msk riven ingefära 
  • 1 dl honung 
  • 0.75 dl japansk soja 
  • 1 krm cayennepeppar  

Het chiligris med ananassallad

  • 1 kg fläskytterfilé
  • 1 st ancho chili
  • 1 st chipotle chili
  • 3 g pequin chili
  • 3 g torkade chiliflakes
  • 20 g salt
  • 50 g cashewnötter
  • 100 g nyklippta örter

  • Melonsallad
  • 0.5 st granatäpple
  • 1 st röd chili i ringar
  • 20 g koriander, strimlad
  • 20 g persilja, strimlad
  • 4 st vårlökar
  • 2 st lime, juice & zest (finrivet skal)
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Olivolja
  • Myntayoghurt
  • 2 dl yoghurt
  • 4 kvistar mynta, strimlade blad
  • 1 st lime, juice & zest
  • Salt

Tips! Ju större köttstycken du skall grilla, desto lägre värme på grillen. Detta sätt kallas att grilla med indirekt värme och kräver tålamod. Men slutresultatet blir saftigt och otroligt gott. Barbeque på riktigt!

En tallrik med sotad bifftataki och pinnar

Sotad bifftataki med nouc cham, jordnötter och koriander

  • 250 g ryggbiff
  • 4 msk pressad lime
  • 4 msk fisksås
  • 4 msk socker
  • 1 st röd chili
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1,5 dl jordnötter
  • 1 kruka koriander