100%
GOTLÄNDSKT KÖTT
RECEPT
Nöt

Korean bbq-bowl

animal icon
Nöt
fork icon
4 portioner
clock icon
Lättlagat
En skål med grönsaker, kött, örter och lime toppat med ett stekt ägg

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 4 msk korean bbq sauce
  • Sesamolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Tillbehör
  • 100 g spenat
  • 0.5 gurka
  • Salladslök
  • 4 dl ris
  • 4 st ägg 
  • Till servering
  • Kimchi
  • Srirachamajonnäs
  • Groddar
  • Lime
  • Chilirostade sesamfrön
  • Koriander

Gör så här

    1. Riset kan med fördel kokas dagen innan.
    2. Stek riset i sesamolja, smaka av med salt, peppar och avsluta med salladslök och sesamfrön.
    3. Bryn köttfärsen i sesamolja i het panna. Smaka av med salt och svartpeppar samt bbq sås om man önskar hetare smak.
    4. Svetta spenaten lätt i panna med sesamolja.
    5. Skala och skär gurkan i bitar, skär salladslöken i slantar.
    6. Servera alla ingredienser med nystekt ägg, den varma färsen och stekta riset. Servera gärna med extra bbq sås på sidan.

SMAKLIG MÅLTID!

Mer inspiration & smakglädje

Julkryddad lammstek med apelsin

  • Lamm
  • 1.2 kg lammstek
  • 50 g smör
  • 1 st apelsin
  • 2 st hela vitlökar

  • Kryddblandning
  • 2 msk olivolja
  • 1 st gullök
  • 3 tsk kanel
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 tsk ingefära
  • 0,5 st kryddnejlika
  • 1 krm cayennepeppar
  • 0,5 kruka koriander

Tillaga julskinka

  • För kokning på spis
  • · 1 st rimmad skinka
  • · 10 st kryddpepparkorn
  • · 3 st lagerblad
  • · 2 st lökhalvor
  • · 1 st morot

  • För kokning i ugn
  • · 1 st rimmad skinka

Griljering till julskinka

  • 1 st ägg
  • 2 msk senap
  • 1/2 dl ströbröd
  • Nejlikor