100%
GOTLÄNDSKT KÖTT
RECEPT
Gris

Pulled pork

animal icon
Gris
fork icon
4 portioner
clock icon
Långkok
En skål serverad med pulled pork toppad med örter och chili

Vår produkt

Flaskkarre i vakuumförpackning

Fläskkarré

Fläskkarrén sitter mellan huvud och kotlettrad. 

Ta fram köttet i rumstemperatur i 30 minuter. Krydda med salt och peppar. Bryn sedan köttet hel eller i skivor i smör och olja. Stek i ugn på 150 grader till en innertemperatur på 75 grader. Vila köttet innan servering.

Ingredienser

  • 1 kg fläskkarré
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 3 msk ketchup
  • 2 msk rökt paprikapulver
  • 1 msk spiskummin
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1/2 dl vatten
  • 1/2 dl röd- eller vitvinsvinäger
  • Matolja
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

    1. Finhacka lök och vitlök.
    2. Blanda löken med ketchup och kryddor och gnid in köttet med blandningen. Låt stå i kylen i en timme.
    3. Ta ut och salta köttet, bryn det i en gryta med lock som tål att stå i ugnen. Häll i vinäger och vatten. Lägg på locket och sätt in i ugnen på 125° i ca 5 timmar. Det är klart när du kan ”dra isär” köttet med hjälp av en gaffel.
    4. Riv ner hela köttbiten med gaffel, blanda med marinaden och smaka av med salt och peppar.
    5. Servera med BBQ
    6. sås, bröd och coleslaw.

SMAKLIG MÅLTID!

Mer inspiration & smakglädje

Julkryddad lammstek med apelsin

  • Lamm
  • 1.2 kg lammstek
  • 50 g smör
  • 1 st apelsin
  • 2 st hela vitlökar

  • Kryddblandning
  • 2 msk olivolja
  • 1 st gullök
  • 3 tsk kanel
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 tsk ingefära
  • 0,5 st kryddnejlika
  • 1 krm cayennepeppar
  • 0,5 kruka koriander

Tillaga julskinka

  • För kokning på spis
  • · 1 st rimmad skinka
  • · 10 st kryddpepparkorn
  • · 3 st lagerblad
  • · 2 st lökhalvor
  • · 1 st morot

  • För kokning i ugn
  • · 1 st rimmad skinka

Griljering till julskinka

  • 1 st ägg
  • 2 msk senap
  • 1/2 dl ströbröd
  • Nejlikor