100%
GOTLÄNDSKT KÖTT
RECEPT
Nöt

Hamburgare med tryffelmajonnäs, cheddarost och karamelliserad lök

animal icon
Nöt
fork icon
8 portioner
clock icon
Grillat

Vår produkt

Högrevsfärs

Vår högrevsfärs innehåller oxbringa vilket ger ett saftigt och smakrikt resultat. Den passar utmärkt till att göra exempelvis hamburgare eller köttbullar på.

Högrevsfärsen kommer i en smart förpackning som är smidig att transportera och hantera, och som använder 70% mindre plast än alternativ i tråg.

Ingredienser

  • 1200 g högrevsfärs
  • 1 st ägg
  • 1 msk dijon
  • Vitvinsvinäger
  • 2 dl neutral olja
  • Tryffelsalt eller tryffelolja som smaksättning
  • 4 stora gullökar
  • 1 st salladshuvud
  • 2 st silverlökar
  • 16 st skivor rökt sidfläsk
  • 8 st skivor cheddar
  • 8 st hamburgerbröd
  • Socker
  • Smör
  • Salt

Gör så här

    1. Mixa ägg, dijon och 1 msk vinäger med en stavmixer tills det blandat sig.
    2. Häll på olja droppvis medan du mixar pulsvis med mixerstaven.
    3. När du känner att majonnäsen tjocknar kan du öka strålen på oljan och fortsätta mixa. Smaka upp med tryffelsalt eller tryffelolja (och vanligt salt).
    4. Skala och skiva gullöken i strimlor. Stek på medelvärme i pannan med en stor klick smör. Rör då och då men låt det steka långsamt tills den börjar få gyllene färg (tar ca 20 min).
    5. Strössla på lite socker och lite salt och fortsätt steka tills mörkt gyllene men inte bränt.
    6. Addera en skvätt vitvinsvinäger och låt det steka någon minut till. Spara till servering.
    7. Skär upp sallad. Skiva silverlöken tunt och lägg i isvatten till servering.
    8. Grilla eller stek sidfläsket tills det är krispigt. Lägg undan till servering.
    9. Salta färsen något och forma 8 st burgare.
    10. Grilla eller stek på högsta värme. När du vänt lägger du på cheddar och kör klart dem till önskad temperatur. Låt burgarna vila medan du grillar brödet. Sedan bygger du burgaren som du vill ha den.

SMAKLIG MÅLTID!

Mer inspiration & smakglädje

Revbensspjäll med apelsin- och ingefärsglaze

  • Revben 
  • 800g revben 
  • 1 st gullök 
  • 1 st vitlöksklyfta 
  • 20 st pepparkorn 
  • 2 st lagerblad
  • Glaze 
  • 2 dl färskpressad apelsin 
  • 2 msk riven ingefära 
  • 1 dl honung 
  • 0.75 dl japansk soja 
  • 1 krm cayennepeppar  

Het chiligris med ananassallad

  • 1 kg fläskytterfilé
  • 1 st ancho chili
  • 1 st chipotle chili
  • 3 g pequin chili
  • 3 g torkade chiliflakes
  • 20 g salt
  • 50 g cashewnötter
  • 100 g nyklippta örter

  • Melonsallad
  • 0.5 st granatäpple
  • 1 st röd chili i ringar
  • 20 g koriander, strimlad
  • 20 g persilja, strimlad
  • 4 st vårlökar
  • 2 st lime, juice & zest (finrivet skal)
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Olivolja
  • Myntayoghurt
  • 2 dl yoghurt
  • 4 kvistar mynta, strimlade blad
  • 1 st lime, juice & zest
  • Salt

Tips! Ju större köttstycken du skall grilla, desto lägre värme på grillen. Detta sätt kallas att grilla med indirekt värme och kräver tålamod. Men slutresultatet blir saftigt och otroligt gott. Barbeque på riktigt!

En tallrik med sotad bifftataki och pinnar

Sotad bifftataki med nouc cham, jordnötter och koriander

  • 250 g ryggbiff
  • 4 msk pressad lime
  • 4 msk fisksås
  • 4 msk socker
  • 1 st röd chili
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1,5 dl jordnötter
  • 1 kruka koriander