100%
GOTLÄNDSKT KÖTT
RECEPT
Får

Fårköttbullar tikka masala

animal icon
Får
fork icon
4 portioner
clock icon
Helstekt

Vår produkt

Fårfärs från Smak av Gotland i sin smarta förpackning som använder 70% plast.

Fårfärs

Fårkött är mört, saftigt och lätt att tillaga. Precis som lammkött blir det gott på grillen, i stekpannan och i ugnen.

Fårkött tillagar du aningen längre tid än lamm och får då ett kött där smaken träder fram tydligare och med fler toner. 

Fårfärs ska genomstekas för bästa smak och textur.

Fårfärsen kommer i en smart förpackning som är smidig att transportera och hantera, och som använder 70% mindre plast än alternativ i tråg.

Ingredienser

  • 400 g fårfärs
  • 3 msk teriyaki sauce ginger & sesame
  • 1 tsk salt
  • 2 krm mald svartpeppar
  • 1/2 kruka mynta, strimlad
  • 500 g quinoa
  • 1/2 kruka mynta, strimlad
  • 1 kruka persilja, strimlad
  • 1 burk tikka masala
  • 2 dl rysk yoghurt
  • Olivolja
  • Flingsalt
  • Tellicherry svartpeppar

Gör så här

    1. Koka quinoa enligt anvisning på förpackningen, gärna med en buljongtärning.
    2. Blanda alla ingredienser till fårköttbullarna.
    3. Forma större köttbullar och stek dem klara i en varm panna med olja.
    4. Koka upp tikka masala
    5. grytan och blanda ner köttbullarna.
    6. Blanda i den strimlade persiljan och resten av myntan i quinoan precis innan servering. Servera med yoghurt.

SMAKLIG MÅLTID!

Mer inspiration & smakglädje

Julkryddad lammstek med apelsin

  • Lamm
  • 1.2 kg lammstek
  • 50 g smör
  • 1 st apelsin
  • 2 st hela vitlökar

  • Kryddblandning
  • 2 msk olivolja
  • 1 st gullök
  • 3 tsk kanel
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 tsk ingefära
  • 0,5 st kryddnejlika
  • 1 krm cayennepeppar
  • 0,5 kruka koriander

Tillaga julskinka

  • För kokning på spis
  • · 1 st rimmad skinka
  • · 10 st kryddpepparkorn
  • · 3 st lagerblad
  • · 2 st lökhalvor
  • · 1 st morot

  • För kokning i ugn
  • · 1 st rimmad skinka

Griljering till julskinka

  • 1 st ägg
  • 2 msk senap
  • 1/2 dl ströbröd
  • Nejlikor