100%
GOTLÄNDSKT KÖTT

Tillagning av julskinka Här kommer ett recept för dig som har lite kvar att göra. Till exempel tillaga den där julskinkan du köpt. Det här receptet är för en rimmad skinka i ugn. Har du köpt en färdigkokt? Scrolla ner så kommer anvisningarna för griljering. Vill du koka din rimmade i gryta? Besök vår hemsida för recept. Och du. Den där första skivan, fortfarande varm från ugnen, den tar du själv, va?Ingredienser· 1 rimmad skinka Gör så här1. Behåll nätet på. Skölj skinkan under rinnande vatten och torka med hushållspapper.Sätt ugnen på 125 grader. Linda in skinkan i aluminiumfolie och sätt i termometern. Lägg i en ugnssäker form med svålen upp. 2. Ställ skinkan längst ner i ugnen tills den har en innertemperatur på ca 70-75 grader i den tjockaste delen. Det här brukar ta 1-1,5 timme per kilo. Ju lägre grad desto saftigare skinka. Om du ska griljera din skinka rekommenderar vi en lägre tillagningsgrad. 3. Låt skinkan svalna innan du klipper bort nätet och tar ur termometern. Skär bort svålen och så mycket fett du vill (vi brukar lämna ett generöst lager, det är ju ändå jul!). Griljering 1 st ägg2 msk senap1/2 dl ströbröd Gör så här1. Sätt ugnen på 225 C.2. Ta bort nätet och skär bort svål från den ugnsbakade eller kokta skinkan. 3. Blanda äggula och senap till en fin smet och pensla ut blandningen över skinkan. Sikta ströbröd över smeten så du får ett tjockt lager. Griljera skinkan i ugnen 10-15 minuter eller tills den fått fin färg.Låt svalna en aning, ta en liten skiva eller två i smyg, och njut. Smaklig jul!