100%
GOTLÄNDSKT KÖTT

Revbensspjäll var det här! Här kommer receptet på våra juliga revbensspjäll med apelsin- och ingefärsglaze. Så saftiga och möra att de smälter i munnen. Ingredienser800g revben 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 20 pepparkorn 2 lagerbladGlaze 2 dl färskpressad apelsin 2 msk riven ingefära 1 dl honung 0.75 dl japansk soja 1 krm cayennepeppar Gör så här1. Koka upp en stor kastrull med vatten. 2. Hacka upp löken i stora klyftor. Lägg ner revben, lök, vitlök, pepparkorn och lagerblad. Se till att vattnet täcker revbenen. 3. Koka upp och ta bort skummet. Sänk sedan värmen och låt sjuda i ca två timmar.4. Medan revbenen kokar, sätt på ugnen på 200 grader.5. Ta fram en liten kastrull och pressa ner apelsinjuice. Tillsätt honung och soja och koka sedan kraftigt under omrörning i ca 7-10 minuter (tills den börjat tjockna).6. Skala och finriv ingefäran och tillsätt. Låt glazen stå tills revbenen kokat klart. 7. Ta fram en ungsform och lägg ner de nykokta revbenen. Pensla på drygt hälften av glazen över revbenen och ställ in i ugnen i ca 20 minuter. 8. Pensla på de sista av glazen och avsluta med 5 minuter i ugnen.Smaklig jul!