100%

Gotländskt kött

Revbensspjäll med apelsin- och ingefärsglaze

Ingredienser

Revben 

800 g revben 

1 st gullök 

1 st vitlöksklyfta 

20 st pepparkorn 

2 st lagerblad

Glaze 

2 dl färskpressad apelsin 

2 msk riven ingefära 

1 dl honung 

0.75 dl japansk soja 

1 krm cayennepeppar 

Gör så här

  1. Sätt på en stor kastrull med vatten. Hacka upp löken i stora klyftor. Lägg ner samtliga ingredienserna för revbenen i kastrullen och se till att vattnet täcker revbenen. Koka upp och ta bort skummet. Sänk värmen och låt sjuda i ca 2 timmar. 
  1. Sätt ugnen på 200 grader. 
  1. Ta fram en liten kastrull och pressa ner apelsinjuice. Addera honung och soja och koka sedan kraftigt under omrörning i ca 7-10 minuter (tills den börjat tjockna). 
  1. Skala och finriv ingefäran och addera i glazen.  
  1. Ta fram en ungsform och lägg ner revbenen. Pensla på drygt hälften glazen över revbenen och ställ in i ugnen i ca 20 minuter. Pensla sedan på det sista av glazen och avsluta med 5 min till i ugnen.

Smaklig måltid!