100%

Gotländskt kött

Gyroskebab

Gyroskebab i bröd

Ingredienser

800-1000 g Fläskkarré
4-6 st pitabröd

Marinad
2 msk Oregano
2 msk spiskummin
2 msk rosmarin
2 msk lökpulver
2 msk paprikapulver
2 msk Rökt paprikapulver
2 msk Råsocker
2 msk Sambal
1 riven vitlök
1 msk salt

1/2 – 1 pressad citron
3,5-4 dl neutral olja

3 dl smetana
3 dl majonnäs (hemgjord eller Hellman´s)
1 riven vitlök
2 tsk sambal
2 msk oregano
2-4 msk paprikapulver
3-6 msk fanta (med socker)
Salt

Ca 6dl fint strimlad rödkål
3st strimlad salladslök
1 citron
Salt

5st tomater
1 silverlök
2 kruka persilja

Vår produkt

Gör så här

  1. Skär Karrén i supertunna skivor. Enklast är det om du fryser karrén 30 min innan du skär.
  2. Blanda alla ingredienser till marinaden i en plastpåse och massera så allt blandas. Lägg i köttet och massera köttet genom påsen så allt blandas ordentligt. Förvara i kyl minst 2h, gärna över natten.
  3. Blanda alla ingredieser till kebabsåsen. Smaka av med salt.
  4. Strimla rödkål och salladslök fint och lägg i en bunke. Pressa över citron och smaka av med salt.
  5. Skär tomaterna i små kuber och lägg i en skål. Tillsätt hackad silverlök och mängder med hackad persilja. Låt stå i kyl till servering.
  6. Stek köttet i torr panna på hög värme lite i taget. Eftersom det är socker i bränner köttet ganska lätt så vänd runt köttet då och då tills de fått fin färg. Stek köttet rätt hårt, det blir godare då. Värm på i ugn innan servering.
  7. Stryk lite vatten på brödet och lägg in i ugnen på 180C tills de blivit mjuka och fina. Fyll kebaben med lite sås i botten, rödkål, kebabkött, mer kebabsås och tomatsalladen.

Smaklig måltid!