100%

Gotländskt kött

Fårköttbullar tikka masala

Aptitretande köttbullar på en tallrik.

Ingredienser

400 g fårfärs

3 msk teriyaki sauce ginger & sesame

1 tsk salt

2 krm mald svartpeppar

1/2 kruka mynta, strimlad

 

500 g quinoa

1/2 kruka mynta, strimlad

1 kruka persilja, strimlad

1 burk tikka masala

2 dl rysk yoghurt

Olivolja

Flingsalt

Tellicherry svartpeppar

Gör så här

  1. Koka quinoa enligt anvisning på förpackningen, gärna med en buljongtärning.
  2. Blanda alla ingredienser till fårköttbullarna.
  3. Forma större köttbullar och stek dem klara i en varm panna med olja.
  4. Koka upp tikka masala-grytan och blanda ner köttbullarna.
  5. Blanda i den strimlade persiljan och resten av myntan i quinoan precis innan servering. Servera med yoghurt.

Smaklig måltid!