Produkter nötkött

Nötkreatur delas in i fjorton styckdetaljer - från kind till svans. I vårt breda sortiment finner du produkter av hög kvalitet med god smak för långkoket, grillen och festmåltiden. Din närmaste butik hittar du under kontakt.

Nötstek

Nötstek

Fransyskan är rund och kommer från djurets rygg- och magparti. Eftersom fransyskan är stor är det vanligt att du köper mindre bitar av fransyskan i butiken.

Ta fram köttet i rumstemperatur i 30 minuter. Krydda med salt och svartpeppar. Bryn sedan köttet runt om, i smör och olja. Stek sedan i ugn på 125 grader till innertemperatur på 62 grader (för rosa kött). Låt steken vila ett tag innan servering.

Smaken

Fransyskan är en stor, rund detalj från nötdjurets rygg- och magparti. Fransyskan består av fyra olika muskler och kan styckas ner anatomiskt eller delas rakt av till mindre stekar. I butik hittar du sällan hel fransyska eftersom det är en ganska stor detalj. Oftast är den då delad i mindre bitar.

Näringsvärde per 100g

  • Energi 483 kj/116 kcal
  • Fett 3,5 g
  • varav mättat fett 1,5 g
  • Kolhydrater 0,0 g
  • varav sockerarter 0,0 g
  • Protein 20,8 g
  • Salt 0,2 g