100%

Gotländskt kött

Lammytterfilé

Lammytterfilé i förgrunden och person som förbereder tillbehör i bakgrunden

Vår produkt

Mer information

Lammytterfilé är mört och smakar fylligt. Köttet serveras rosa eller rött och gärna med en knaprig stekyta.

Köttet kan benas ut och skäras till noisetter och steks i panna i både smör och olja. För att inte köttet ska bli helt genomstekt så stanna vid en innertemperatur på 60 – 65 grader. Vila köttet en stund, ca 10 minuter innan du skär upp det. Kött i skivor steks i panna två – fem minuter per sida (beror på hur tjocka de är).

Näringsvärde per 100 g

Energi

433 kj/103 kcal

Fett

2,5 g

Mättat fett

1,2 g

Kolhydrater

0,0 g

Sockerarter

0,0 g

Protein

20,0 g

Salt

0,2 g