Produkter griskött

Grisen delas in i tolv styckdetaljer och i vårt sortiment hittar du allt från fläskfilé till revbenspjäll. Vi maler även vår egen fläskfärs som passar utmärkt till rätter där man vill åt en god bidning och mustig smak. Exempelvis saftiga köttbullar. Din närmaste butik hittar du under kontakt.

Fläskytterfilé

Fläskytterfilé

Fläskytterfilén skärs ut ur benfri kotlettrad och sitter längs grisens rygg mellan karré och rostbiff. Den kan styckas med eller utan ben. Fläskhare eller ytterfilé kallas den om den är utskuren och renputsad. Ytterfilén har ofta en filélik form, genom att man delar den på längden.

Stek eller grilla köttet på hög värme så ytan förseglas och får fin färg. Sänk sedan värmen och stek färdigt långsamt.

Smaken

Fläskytterfilén skärs ut ur benfri kotlettrad och sitter längs grisens rygg mellan karré och rostbiff. Den kan styckas med eller utan ben. Fläskhare eller ytterfilé kallas den om den är utskuren och renputsad. Ytterfilén har ofta en filélik form, genom att man delar den på längden.

Näringsvärde per 100g

  • Energi 430 kj/130 kcal
  • Fett 1,7 g
  • varav mättat fett 0,6 g
  • Kolhydrater 0,0 g
  • varav sockerarter 0,0 g
  • Protein 21,6 g
  • Salt 0,2 g