Köttskolan lammkött

Lammet delas in i åtta styckningsdetaljer. Lamm är benämningen på kött av får som är yngre än ett år och som inte har lammat. Traditionellt sett har lammet styckats i grövre bitar som stek och sadel, men på senare tid har lammkött blivit mer populärt och det är vanligare att stycka ut detaljer som filé och lammentrecôte. Det är magrare kött som inte har den typiska lammsmaken. Gillar man just den karaktäristiskt lammsmaken bör man välja en hel stek som innehåller mer fett där också mycket av smaken sitter. För muspekaren över djurets olika delar eller klicka på rubrikerna för att läsa mer om en specifik styckningsdetalj.

Styckeschema Lamm

Allt om Lammentrecoté

Lammentrecoté

Lammentrecôte kallas ibland lammkarré men är samma bit

Entrecôten sitter högt upp djurets rygg precis innan halsen och är en marmorerad smakrik bit på ca 300 – 400 g.

Den kan stekas hel eller skivas för stekning och grillning. Den bör serveras medium medium/rare, helt genomstekt blir det en seg och torr bit.

Smaken

Lammentrecôte är samma del som entrecôte från nötdjuret. Men den från lamm är mycket mindre. Därför är en lammentrecôte lagom för en portion.

Relaterade produkter du finner i butik

Lammentrecôte Lammentrecôte är samma del som entrecôte från nötdjuret. Men den från lamm är mycket mindre. Därför är en lammentrecôte lagom för en portion. Köttet är gott att grilla och...

Mer om Lammentrecôte